El sindicat demana inversió i recursos

CCOO denuncia que el Departament d'Educació substitueix els suports educatius d'algunes escoles públiques per alumnat en formació dual


En alguns centres, el Departament d’Educació ha eliminat durant aquest curs la dotació de la tècnica d’educació infantil (TEI) i en el seu lloc s’ha destinat alumnat en formació professional dual del cicle formatiu de Tècnic/a d’Educació Infantil.

La pèrdua de la figura de les TEI en aquests centres suposa una retallada de recursos per l’atenció a l’alumnat i la inclusió, en el marc de l’acord del 2005 signat per CCOO i del desplegament del decret del sistema educatiu inclusiu, insubstituïble per la figura de l’alumnat en formació.

Als models duals d’excel·lència els cal inversió i recursos per formar l’alumnat en el centre de treball -l’escola pública en aquest cas-, i fins ara no hi ha hagut cap dotació ni recursos en aquests centres per implantar aquest projecte.

Tenint en compte que encara no hem recuperat les condicions laborals prèvies a les retallades, qualsevol nou projecte als centres educatius que no vagi acompanyat de recursos econòmics i humans suficients suposa un augment de càrrega de treball.

Per arribar a la fita d’Educació del 30 % d’alumnat en formació dual el 2025, no tot s’hi val, ni es pot aconseguir amb el voluntarisme i l’empitjorament de les condicions laborals de les persones que participen en aquesta modalitat.

La figura de la TEI hauria de ser un requisit en el centre que acull alumnat en FP Dual d’aquesta especialitat i requereix la negociació de les condicions per desenvolupar l’estada formativa.

Per a CCOO la formació dual s’ha de basar en la vinculació laboral, el consens social i la participació sindical, en aquest cas la Mesa Sectorial d’Educació, per negociar les condicions de les persones docents que participen en la formació i tutoria de l’alumnat.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 5 de desembre de 2019
05/12/2019

 

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.