Demà dissabte, 15 de desembre, a les 12.30 h, roda de premsa al Museu de l'Exili de la Jonquera, i a les 16.30 h, marxa des del Pertús fins a la frontera

Marxa en solidaritat amb les persones migrants, per la igualtat de drets i la llibertat de circulació


Amb motiu de la celebració del Dia Internacional de les Persones Migrants, demà dissabte, 15 de desembre, una delegació de CCOO de Catalunya -comptarà amb la presència de Toni Mora, secretari de Política Territorial, Acció Social, Barcelonès i Migracions; Michela Albarello, secretària d’Internacional i Cooperació; Bartomeu Compte, secretari general de CCOO de les Comarques Gironines, i de Carles Bertran, director del CITE de CCOO de Catalunya-, participarà en un acte transfronterer al Pertús, conjuntament amb els companys i companyes de la CGT dels Pirineus Orientals, i altres entitats i organitzacions que donen suport a les persones migrants de la Catalunya Nord.

La marxa té com a principals objectius rebutjar el creixement dels nacionalismes excloents, del populisme, del racisme i del feixisme que s’estenen a Europa i al món. També vol fer un reconeixement a les desenes de milers de dones, homes i infants morts en les rutes de la migració, víctimes de les fronteres i de les polítiques antiimmigratòries dels governs dels països més rics del planeta i els seus còmplices. I reclamar que l’Estat espanyol i l’Estat francès ratifiquin la «Convenció internacional sobre la protecció dels drets de tots els treballadors migrants i dels membres de llurs famílies» adoptada per l’ONU el 18 de desembre de 1990 i que té per objectiu garantir la igualtat de tracte entre treballadors nacionals i immigrats.

El mateix dissabte, a les 12.30 hores, al Museu Memorial de l’Exili de la Junquera (c/ Major, 43-47), tindrà lloc una roda de premsa en què intervindran Jean-Claude Zaparty, secretari general de la CGT dels Pirineus Orientals; Toni Mora, secretari de Politica Territorial, Acció Social, Barcelonès i Migracions de CCOO de Catalunya, i dues persones més en representació de les entitats de suport a les persones migrants de la Catalunya Nord que donen suport ala mobilització. Posteriorment, a partir de les 16.30 hores, hi haurà una marxa a peu des del Pertús fins la frontera, on l’acte acabarà amb diverses intervencions de les entitats organitzadores de l’esdeveniment.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 14 de desembre de 2018

Agenda:
Dissabte, 15 de desembre, de 2018
-a les 12.30 h (roda de premsa)
Museu Memorial de l’Exili - c/ Major, 43-47. La Jonquera
-a les 16.30 h (marxa)
El Pertús (França)

Feu clic per veure el manifest en el Dia Internacional de les Persones Migrants.
14/12/2018

 

© CCOO de Catalunya | Avís legal | RSS |

ccoo.cat utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar l'experiència d’usuari. Més informació sobre la política de cookies