CCOO, contra l’avantprojecte de Llei orgànica de “Protección de la vida del concebido y derechos de la mujer embarazada”

CCOO dóna suport al “tren de la llibertat” de l’1 de febrer a Madrid i altres mobilitzacions contra la reforma. CCOO defensa el dret de les dones a decidir sobre el propi cos i fa una crida contra les agressions masclistes

CCOO de Catalunya manifesta el seu més profund rebuig a l’avantprojecte de Llei de reforma de la Llei de Salut Sexual i Reproductiva que l’Executiu del Partit Popular ha aprovat. Conegut l’avantprojecte s’ha manifestat un gran consens social i polític i professional, en contra del mateix doncs aboca a una despenalització de l’avortament molt restrictiva que ens retorna abans dels projecte de despenalització de l’any 1985, i oblida completament totes les mesures preventives, respectuoses amb els drets de les dones i de cohesió social. Suposarà una doble discriminació per raó de gènere i classe social, que estaven recollides en la llei actual.

CCOO, com a sindicat socio-polític pensa que les úniques iniciatives per reduir els embarassos no desitjats i que han demostrat la seva validesa i fiabilitat són l’educació sexual, mitjançant mecanismes de col•laboració entre el sistema educatiu i el sanitari, i l’accés als mitjans anticonceptius, així com als serveis específics d’educació i orientació sexual culturalment adaptats a les necessitats de la població que recull l’actual llei.

Les mobilitzacions, moltes més enllà de les nostres fronteres i les fissures que ha obert aquesta llei han abocat a parlar de la possibilitat de canvis a aquest avantprojecte. Però des de la visió plantejada considerem que la reforma que es proposa respon a una qüestió ideològica i situa l’Estat espanyol entre els països menys respectuosos amb el drets sexuals i els drets reproductius de la Unió Europea (UE) i contra els tractats de Nacions Unides ratificats per l’Estat espanyol, com la CEDAW, que data de 1979.

CCOO exposem, què qualsevol reforma que no respecti el principi més important que recull la llei vigent, el dret de les dones a decidir sobre la seva maternitat, continuarà sent rebutjada per la majoria de la societat. Recordem al Govern de l’Estat que en un estat laic i democràtic i la seva responsabilitat és esdevenir garant dels drets fonamentals de les dones, no atacar-los, ni amenaçar-los.

CCOO demanem, el compliment de la Resolució aprovada pel Parlament de Catalunya per a desplegar en la seva totalitat, i amb la màxima eficiència i efectivitat la Llei actual, garantint l’aplicació del text legislatiu. Reclamem la dotació dels recursos necessaris a la xarxa pública de salut per garantir l’equitat en l’accés i l’exercici dels drets sexuals i reproductius, així com iniciar el procés per a l’elaboració i desenvolupament d’una llei pròpia de drets i salut sexual i reproductiva, i blindar les garanties que la llei actual estableix per protegir el dret, la seguretat i la confidencialitat de les dones i professionals que efectuen una interrupció voluntària de l’embaràs limitant qualsevol intent de retrocés del Govern de l’Estat en aquesta matèria.

Participació al Tren de la Llibertat

CCOO de Catalunya donem suport i fem una crida a la participació massiva als actes reivindicatius organitzats per les diferents plataformes i entitats socials, als diferents territoris i de les que el sindicat en forma part, per lluitar contra la llei.

Una delegació del sindicat participarà al Tren de la Llibertat, iniciativa que sorgeix des de Astúries i que s’ha estès a tot l’Estat Espanyol, què arribarà el proper 1 de febrer a Madrid amb l’objectiu d’exigir que es mantingui vigent l’actual Llei de salut sexual i reproductiva i d’interrupció voluntària de l’embaràs. La delegació de dones del sindicat, encapçalada per la Secretària de la Dona, Alba García, es desplaçarà a Madrid i s’unirà amb dones de tot l’estat espanyol a l’estació d’Atocha a les 12 hores. Tot seguit, totes juntes aniran al Congrés dels Diputats per fer lliurament del document “Porque yo decido”al President del Govern, al President del Congrés, a la Ministra de Sanitat, Ana Mato, el Ministre de Justícia Alberto Ruiz Gallardón i a diferents grups parlamentaris.

Després del lliurament del document, està prevista la celebració de l’Assemblea per la Llibertat a la seu de CCOO de Madrid, c/ Lope de Vega, 38. La setmana del 8 al 14 de febrer, CCOO s’unirà als actes que es realitzaran per tota Catalunya.

Contra l’Avantprojecte de Llei, Salut Sexual i Reproductiva

AGENDA :

Mobilitzacions, Actes i  Convocatòries

·         23 gener: Xerrada: “Avortem la contrareforma”

·         31 gener: Roda de premsa:  Plataforma Nosaltres Decidim

·         1 Febrer: TREN DE LA LLIBERTAT

·         Del  8 al 14 de FEBRER:  setmana de Lluita, Plataforma Nosaltres Decidim

·         Penjada de pancarta a la seu de CCOO de Catalunya

 

23 gener: Xerrada/Taula rodona: “Avortem la contrareforma!”

Eines per l’anàlisi i la lluita feminista contra la reforma de la llei de l’avortament amb:

–         Alícia Carrasco, llevadora

–         Sílvia Aldavert, de l’associació de Planificació Familiar de Catalunya i Balears (APFCiB)

–         Patrícia González, especialista en gènere i drets sexuals i reproductius.

–         Betlem Cañizar i Montserrat Cervera, activistes de Ca la Dona i de la Campanya Pel dret a L’Avortament

 

Hora: 19h
Lloc:  
Can Batlló, C/ Constitució 19, (Sants)

 

31 gener: Roda de premsa Plataforma Nosaltres Decidim

(Lloc a concretar)

 

1 de febrer : Tren de la llibertat

Iniciativa nascuda a Astúries i assumida per la plataforma  Nosotras Decidimos i altres, s’està estenent per tot l’Estat Español i també per ciutats d’Europa, a partir de diversos col·lectius i de dones que a títol individual que estan organitzen autobusos.

Des de CCOO sortirà una delegació encapçalada per la secretària de la Dona, Alba García. Un cop arribat al punt de trobada a Madrid, a les 12h a l’estació d’Atocha, totes plegades anirem al Congrés dels Diputats per fer entrega del document  “Porque yo decido” al President del Govern, al President del Congrés, a la  Ministra Mato, al Ministre Gallardón i als diferents grups parlamentaris.

Després del lliurament del document, està prevista una multitudinària assemblea a la seu de CCOO de Madrid.

Ja hi han trens que surten de Lleida, Tarragona, Reus, L’Hospitalet, Maresme, Barcelona, ( AVE des de Sants i autobús des de Pl. Espanya)

Punt de trobada: 12h Estació d’Atocha
Assemblea: Seu CCOO, Carrer  Lope de Vega, 38.

 

Més informació a:

 –  Autobús des de Pl. Espanya (amb nit a Madrid) :
      à  Via Facebook: https://www.facebook.com/events/636944486353499/?source=1
      
à  Via Mail: : [email protected]

–  AVE des de Sants (anada i tornada mateix dia). També informació d’altres municipis: http://nosotrasdecidimos.org/la-plataforma-nosaltres-decidim-a-catalunya-es-suma-al-tren-de-la-llibertat/

 

Del 8 al 14 de febrer: Setmana de Lluita:

Des de la Campanya pel dret a l’Avortament, amb tots els col·lectius que la formen, convidem a la gent de tot el país a organitzar una setmana de lluita pel dret al propi cos:

–         8F:  Accions  i manifestacions arreu de Catalunya.

–         14F:  Manifestació a Barcelona.

 

CCOO de Catalunya donarà suport a tots els actes i accions que hi hagin arreu de Catalunya, com els ja organitzats a El Prat, L’Hospitalet, Rubí, Sitges, Terrassa, Vilanova… entre d’altres.

També s’hi sumen a rebutjar la llei de l’avortament altres col·lectius del context europeu com CGILnazionale  o el CWU.

 

Altres informacions:

–         Campanya AVAAZ per aturar la Contrareforma: http://www.avaaz.org/es/ley_del_aborto_en_espaaa_fb/?fp

–         Mobilitzacions i accions a Londres en solidaritat i suport a les dones espanyoles: https://www.facebook.com/events/443706625757112/

 

Notícies:

–         El govern d’Aragó promociona un concurs de curtmetratges amb missatge anti-avortista:  http://ow.ly/sOYM5

–         Diputats francesos voten el dret a l’avortament no sotmès a supòsits: http://www.publico.es/internacional/496935/diputados-franceses-votan-el-derecho-al-aborto-no-sometido-a-supuestos