“La ciutadania no ha de pagar el rescat del sistema financer amb més retallades ni pèrdua de drets”

Declaracions de Joan Carles Gallego, secretari general de CCOO de Catalunya, sobre les conseqüències del rescat de la banca

Joan Carles Gallego rebutja que un cop més sigui la ciutadania la que hagi de carregar amb les conseqüències del rescat de la banca amb més retallades de drets socials i laborals.

Gallego exigeix que es depurin les responsabilitats de la fallida del sistema financer i que hi hagi transparència i control públic dels diners que s’injectin a les entitats perquè es pugui recuperar el finançament per a l’economia productiva i no per pagar indemnitzacions milionàries.

Cal que es doni la mateixa prioritat per resoldre la fallida del sistema financer com per resoldre la situació de les persones que no poden fer front al pagament de les hipoteques per la seva situació econòmica sobrevinguda o als estalviadors que s’han vist atrapats per les participacions preferents.

Un cop més es demostra que el problema de l’economia espanyola està situat en el sector financer i no en els salaris i els drets laborals i socials. Davant d’això és més urgent que mai una reforma fiscal que mobilitzi els diners de les grans fortunes i del frau i l’evasió fiscal i que es faci pagar les rendes del capital tal i com ja estan pagant les salarials.

Joan Carles Gallego convida a la ciutadania de Catalunya a afegir-se amb la Plataforma Prou Retallades a la cassolada convocada demà a les 19h a la plaça de Catalunya davant de la seu del Banc d’España.