CCOO s’oposa al tancament de l’escorxador municipal de Mercabarna

Després d’un mes de negociacions entre Mercabarna i l’empresa AAG per intentar donar continuïtat a l’activitat i l’ocupació de l’escorxador municipal, finalment les parts no han arribat a cap acord i, malgrat que hi ha un projecte presentat (que no s’ha arribat a traslladar al Consell d’Administració de Mercabarna), es manté la decisió de tancament.
Davant d’aquesta situació, CCOO d’Indústria reitera el seu ferm rebuig al tancament de l’escorxador municipal i considera inadmissible que l’Ajuntament de Barcelona i un govern progressista, com a accionista majoritari a Mercabarna, permeti aquesta decisió tenint una alternativa de continuïtat de l’activitat i l’ocupació.

assemblea treballadors acciona 14set 01

La plantilla d’Acciona farà noves mobilitzacions contra l’ERO

La plantilla d’Acciona Facility Services es manté ferma en el seu rebuig a l’ERO plantejat per l’empresa per acomiadar 500 persones. Així ha quedat palès en l’assemblea de treballadors i treballadores que s’està fent aquest matí per informar sobre la situació de les negociacions, l’estratègia a seguir i les pròximes mobilitzacions en defensa dels llocs de treball. Aquesta setmana s’ha convocat una marxa lenta de vehicles dimarts i dues concentracions dimecres i divendres coincidint amb les properes reunions de negociació de l’expedient.

acciona no se cierra

Concentració de la plantilla d’Acciona contra l’ERO

El comitè d’empresa d’Acciona ha convocat la plantilla a concentrat-se demà dimecres, 9 de setembre, a les 10 hores, davant la seu dels Serveis Territorials de Treball a Barcelona (carrer d’Albareda, 2), per manifestar el seu rebuig a l’expedient d’extinció presentat per l’empresa i en defensa dels 500 llocs de treball. Aquesta mobilització es fa coincidint amb la propera reunió de negociació de l’ERO, que a partir d’ara es faran amb la mediació de l’Administració.

cipriano montero

CCOO lamentem la mort de Cipriano Montero, sindicalista històric de Sant Adrià de Besòs

La setmana passada ens ha deixat Cipriano Montero, conegut com el Chato, sindicalista històric que va ser fundador de les CCOO a Sant Adrià de Besòs i va participar en l’assemblea de CCOO a l’església de Sant Medir, el juliol de 1976. Va ser treballador de l’antiga fàbrica CELO, de Sant Adrià, i també va ser membre de les dues primeres executives del sindicat a Sant Adrià de Besòs i va portar el ram del vidre fins que va plegar de l’empresa.

S’arriba a un principi d’cord amb la patronal ANAFRIC i Mercabarna per trobar una sortida que garanteixi l’activitat i l’ocupació de la plantilla de Condialiment

es parts han acordat iniciar un procés de negociació per a la possible construcció, per part d’ANAFRIC, que representa els operadors actuals, d’un nou escorxador de titularitat privada al lloc on hi ha l’actual escorxador municipal, amb el compromís de mantenir l’activitat industrial i l’ocupació actual. Amb la consecució d’aquest acord queda desconvocada la vaga de la plantilla de Condialiment, prevista els dies 23, 25 i 26 de juny.