« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Jornada del 25-N: 15 anys sense protocol d’assetjament

Baner Assetjament 25n 2022

Des de CCOO de Catalunya, volem aprofitar aquest 25-N per reivindicar la importància que tenen els protocols de prevenció i d’actuació en matèria d’assetjament sexual i/o per raó de sexe. El concepte d’assetjament sexual es troba vinculat a la dominació masculina i al privilegi d’aquest grup al lloc de treball capitalista, perpetuat a través de la socialització del rol sexual i de la consideració de les dones com a objectes sexuals.

La Llei orgànica 3/2007, per a la igualtat efectiva de dones i homes, ja preveu l’obligatorietat de totes les empreses, independentment de la seva dimensió, d’elaborar un protocol contra l’assetjament a la feina. A Catalunya, la Llei 17/2015, d’igualtat efectiva de dones i homes, també en recull l’obligatorietat.

Quinze anys després de l’entrada en vigor de la llei, veiem com encara hi ha empreses que no l’han elaborat, amb la qual cosa deixen desprotegida la plantilla davant qualsevol possible cas de discriminació i assetjament.

És per això que el 25 de novembre farem una marxa des de la seu central de CCOO de Catalunya a Barcelona (Via Laietana, 16) fins a la Inspecció de Treball (c/ Sepúlveda, 148-150) per presentar una denúncia contra totes les empreses que sabem que incompleixen aquesta obligatorietat.

Jornada 25n 2022 Es Busca

Jornada del 25-N: 15 anys sense protocol d’assetjament

Seu nacional de CCOO de Catalunya (sala d’actes)

9.30 h Inauguració a càrrec d’Elena Olías Catalán, responsable de Mentoria de Violències Masclistes i SIAD de CCOO de Catalunya

9.45 h Ponència: “Eines per a la prevenció de l’assetjament sexual i per raó de sexe”, a càrrec de Carolina Gala Duran, catedràtica de Dret del Treball i de la Seguretat Social de la Universitat Autònoma de Barcelona

10.30 h Torn obert de paraules

10.45 h Vídeo: Ets un assetjador!

10.55 h Cloenda a càrrec de Mentxu Gutiérrez Jiménez, secretària de les Dones i Polítiques LGTBI+ de CCOO de Catalunya

11.15 h Marxa fins a la Inspecció de Treball (carrer de Sepúlveda, 148-150)

12 h Atenció als mitjans de comunicació davant de la Inspecció de Treball

Targeto Jornada 25n 2022

Feu clic per veure:

#15AnysSenseProtocolAssetjament   #StopAssetjamentSexual