Signat el principi d’acord sobre el Conveni del metall de Girona

Es garanteix la recuperació del poder adquisitiu i inclou avenços en matèria d’igualtat i permisos

CCOO d’Indústria de Catalunya valorem positivament el principi d’acord sobre el Conveni de la indústria siderometal·lúrgica de la província Girona, que vam signar ahir la patronal del sector i els sindicats CCOO i UGT, ja que recull els principals objectius que ens havíem marcat en aquesta negociació. Un preacord que ha estat validat per unanimitat per la nostra representació i afiliació del sector en les assemblees informatives prèvies a la signatura.

El principi d’acord preveu una vigència de 3 anys (2018-2020). En matèria econòmica estableix uns increments salarials del 2,5% per a cada any i inclou una clàusula de revisió salarial a la finalització de la vigència, basada en l’evolució de l’IPC, fins a un màxim del 0,75%. També estipula que els increments de 2018 no es podran absorbir ni compensar.

Un altre dels aspectes destacats de l’acord és l’ampliació de la clàusula de subrogació a les empreses concessionàries i/o distribuïdores de l’automoció. També es fa un avenç important en el reconeixement al col·lectiu LGTBI dels mateixos drets, llicències i permisos retribuïts que als cònjuges, i una millora de les mesures per fomentar la igualtat.

En matèria de permisos també incorpora millores, per exemple, estableix que el gaudi de les llicències retribuïdes per matrimoni, mort d’un familiar o naixement de fill, en cas de produir-se en festiu, s’iniciarà el primer dia laborable posterior al fet.