Demà dimecres, 8 de novembre, a l'avinguda Diagonal, 220, de Barcelona

CCOO es mobilitza per desbloquejar les negociacions del conveni de les TIC


Demà dimecres, 8 de novembre, CCOO de Catalunya es manifestaran davant l’IMI (Institut Municipal d’Informàtica de Barcelona), a l’avinguda Diagonal, 220, de 10 h a 12 h, per reclamar el desbloqueig de la negociació del Conveni estatal del sector de les consultores, TIC i estudis de Mercat, que fa 8 anys que està bloquejat. Les actuals negociacions van començar al gener d’aquest any i, de nou, com en ocasions anteriors, s’ha arribat a un punt en el qual no s’avança més per la posició inamovible de la patronal.

La patronal del sector de consultoria, l'AEC, presentava el darrer juliol un informe de la situació del sector, que el resumien en els següents punts destacats:
- La facturació a la indústria va pujar el 4,9% el 2016, des dels 11.270 M€ fins als 11.818 M€. Els ingressos es van mantenir per tercer any consecutiu, després d'una petita caiguda el 2013.
- L'any 2016 es va consolidar un nou període d'expansió, diferent en alguns aspectes clau de les fases de creixement anteriors.
- L'ocupació neta de la indústria va augmentar un 4,4% l'any, amb més de 150.000 persones ocupades ara. Les empreses de consultoria espanyoles han creat permanentment l'ocupació neta durant tot el període comprès entre 2004 i 2016.
- La consultoria destaca com una font d'ocupació d'alta qualitat, fins i tot entre les indústries intensives en coneixement, que han demostrat ser més resistents a la crisi que altres àrees de l'economia. La creació de llocs de treball nets a la indústria de consultoria va assolir el 4,4%, enfront del 2% entre empreses de coneixement intensiu en el seu conjunt.

Tot i aquestes dades positives, la patronal no està disposada a flexibilitzar la seva postura en la mesa de negociació del conveni i es nega a negociar aspectes clau com la revisió de les taules salarials (les actuals són les de 2009 i acumulen una pèrdua de valor al voltant del 10%), la jornada màxima anual (1.800 hores, una de les màximes per conveni), la regulació de les disponibilitats i tasques realitzades fora d’horari laboral, molt comuns al nostre sector, per posar només alguns exemples.

Per tot això, CCOO es mobilitzarà demà a Barcelona i ha presentat ja una sol·licitud de conciliació al SIMA (Servicio Interconfederal de Mediación y Arbitraje) prèvia a la convocatòria d’una vaga del sector a escala estatal, que seria la primera vegada que es produeix.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 7 de novembre de 2017
07/11/2017

 

© CCOO de Catalunya | Avís legal | RSS |

ccoo.cat utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar l'experiència d’usuari. Més informació sobre la política de cookies