Per la renovació del Consell de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA)

Reforma de la Llei

Adjuntem el comunicat de premsa del Comitè d’Empresa de Televisió de Catalunya (TVC):

RENOVACIÓ DEL CONSELL DE LA CCMA ARA

El Ple del Parlament ha debatut la proposició de llei de Ciutadans per a la reforma de la Llei de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), que plantejava que es torni a la majoria qualificada de dos terços per a la designació dels membres del Consell de Govern de la CCMA i del seu president. Tots els grups s’hi han mostrat d’acord, però el procediment passa per una comissió parlamentària que abordarà més millores del model, que consten en altres proposicions de llei, de CSQP i del PSC.

Això pot ser un tràmit llarg i la reforma de la llei podria tornar a quedar empantanada, tal com vam veure en l’anterior legislatura. I serà bo, si els diputats fan un treball a fons i amb perspectiva de futur per una llei millor de la CCMA. Ara bé, la corporació necessita canvis ja.

Ara ja s’haurien de canviar, d’acord amb la Llei de la Corporació, tres dels sis consellers actuals i res no impedeix als grups parlamentaris posar en pràctica l’elecció dels nous consellers tenint en compte criteris professionals i amb l’aprovació dels dos terços de la Cambra, prevista en primera instància en la llei vigent i d’acord amb la moció aprovada per unanimitat pel Parlament, el 17 de març.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 5 de maig de 2016