CCOO denuncia l’augment d’agressions cap al personal d’atenció a les oficines de Tributs de Catalunya a la província de Barcelona

Amenaces verbals i físiques

En els darrers mesos els empleats i empleades de l’Organisme de Gestió Tributària de la Diputació de Barcelona (administració base de Tributs de Catalunya), estant patint un continu degoteig d’amenaces verbals i físiques en l’atenció al ciutadà. El darrer incident greu va tenir lloc dijous 28 de gener a l’oficina situada al municipi de Rubí, on una persona va amenaçar, escridassar i atacar el personal i les instal·lacions.

Aquests actes violents que s’estan produint a les oficines d’atenció ja han estat denunciats i exposats a la presidenta de la Diputació de Barcelona i a la gerència de l’Organisme de Gestió Tributària de la Diputació de Barcelona, així com al responsable màxim de seguretat de la Corporació, en diverses ocasions, però a dia d’avui, les treballadores i els treballadors de Tributs de Catalunya continuem encara sense cap mesura de seguretat i sense cap protocol d’actuació per fer front a la constant inseguretat que patim.

Mentre que l’Agencia Tributària Catalana, la Diputació i els diferents ajuntaments delegants de la recaptació de tributs disposen de vigilància de seguretat i policia local, el personal de l’Organisme de Gestió Tributària i Tributs de Catalunya realitza tasques d’embargament i d’execució en locals separats dels edificis públics, i amb només 2 o 3 persones sense cap mena de vigilància ni mesura de seguretat.

Per a CCOO, aquesta no és una qüestió econòmica per a una administració encarregada de recaptar els impostos i tributs, sinó una manca de respecte cap a les persones treballadores.

En els darrers anys de crisi, el Ple de la Diputació de Barcelona ha anant aprovant la rebaixa del preu de les taxes que es paguen per les tasques que l’Organisme de Gestió Tributària de la Diputació de Barcelona realitza en la gestió i recaptació dels tributs dels ajuntaments de la província de Barcelona, així com també de l’Agència Tributària, sense tenir en compte que aquesta disminució d’ingressos podia provocar major inseguretat al personal d’atenció al contribuent, en haver de reduir les despeses en seguretat i en mà d’obra.

CCOO considera indignant el poc interès que suscita en els nostres responsables polítics la protecció de les persones que  treballem per al bé comú, així com la precarietat amb la qual s’estan construint les principals estructures d’Estat. CCOO vol denunciar la passivitat i la deixadesa de la Diputació de Barcelona i dels ajuntaments de la província de Barcelona davant aquests incidents violents, abans que haguem de lamentar una desgràcia. I insta les persones responsables a actuar de forma immediata amb la participació dels representats sindicals de les administracions que conformen Tributs de Catalunya a tot el país.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 5 de febrer de 2016