CCOO reclama una investigació rigorosa en l’actuació policial que va desembocar en una mort al barri del Raval de Barcelona

Al carrer Aurora

Davant de la mort de Juan Andrés Benítez, conegut empresari del Gaixample i membre de l’Associació Catalana d’Empreses per a Gais i Lesbianes (ACEGAL), que va morir la matinada del passat diumenge a l’Hospital Clínic de Barcelona després de patir un placatge per part de diversos agents dels mossos d’esquadra al carrer Aurora del barri barceloní del Raval,

des de CCOO volem expressar:

Que respectant la presumpció d’innocència, exigim una investigació rigorosa dels fets i les actuacions que han portat a la seva mort. Que s’aclareixin les diferents responsabilitats dels agents afectats, així com dels responsables de la comissaria del carrer Nou de la Rambla, la qual apareix contínuament en fets polèmics.

Donada la gravetat dels fets creiem que també els responsables polítics del districte, de l’Ajuntament i de la Generalitat han d’implicar-se i donar una resposta ràpida a l’alarma social que aquest fets han produït.

Que considerem inacceptables i fins i tot sancionables declaracions en el sentit que els agents implicats hauran de seguir un tractament amb fàrmacs retrovirals. Estem tornant a estigmatitzar les persones gais com a transmissores de la SIDA? Aquestes desafortunades declaracions donen peu a fer suposicions sobre l’errònia i enganyosa vinculació entre persones gais i VIH. On queda el dret a la dignitat i la intimitat reconegut en tot el nostre cos jurídic començant per la mateixa Constitució?

Des de CCOO ens sumem al clam de les organitzacions LGTB (lesbianes, gais, transexuals i bisexuals) per un ràpid aclariment dels fets i una depuració, si escau, dels responsables policials, així com una condemna de qualsevol declaració homòfoba.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 10 d’octubre de 2013