La xarxa LGTBI de CCOO acudeix a les 30es Trobades Estatals LGTBI i hi imparteix un taller sobre LGTBIfòbia a la feina

Dies 9, 10 i 11 de novembre a Pamplona

Durant els dies 9, 10 i 11 de novembre han tingut lloc les 30es Trobades Estatals LGTBI, celebrades a la ciutat de Pamplona-Iruña, i, com a les edicions anteriors, la xarxa LGTBI de CCOO hi ha acudit amb un nombrós grup.

En aquest espai de debat, coordinat i dirigit per Kattalingorri, s’han abordat, al llarg d’aquests dies, temes d’interès especial i s’ha generat un entorn d’aliança a favor de la diversitat sexual i de gènere. La primera ponència que obria aquestes 30es Trobades Estatals es va centrar en Polítiques públiques LGTBI+. Altres grans temes tractats en aquestes trobades, com la interseccionalitat, els feminismes i el moviment LGTBI o la violència intragènere, han afavorit la reflexió, el debat i la proposta.

A més de ressaltar la importància dels diferents enfocaments, en els tallers desenvolupats la tarda de dissabte s’han abordat altres temàtiques. Concretament, CCOO ha desenvolupat un taller, titulat Estratègies per combatre l’LGTBIfòbia a la feina, que ha estat dels més concorreguts i que ha tractat sobre com combatre l’LGTBIfòbia en entorns laborals i sobre la necessitat de disposar d’eines suficients perquè aquest flagell es pugui visibilitzar plenament en entorns laborals.

CCOO aposta pel desenvolupament d’estratègies sindicals que evitin qualsevol situació de discriminació, assetjament o rebuig per motius de diversitat sexual i de gènere. La xarxa LGTBI de CCOO alerta de la necessitat d’implementar les lleis autonòmiques, desenvolupar una llei estatal i promoure polítiques públiques que situïn la diversitat sexual i de gènere com a eix estratègic per a la consecució de drets bàsics i fonamentals des de les diferents administracions públiques.

També s’han formulat propostes per a les properes trobades estatals, com la relació entre allò tècnic i allò polític, i una perspectiva internacional en l’anàlisi de les polítiques públiques,entre d’altres, perquè són molts els temes i els punts de reflexió.

La candidatura presentada per WADO Asociación LGTBI+ de Castilla-La Mancha, de Guadalajara, i aprovada en aquestes trobades fa que aquesta ciutat sigui la destinació de les properes Trobades Estatals LGTBI, el 2019.