CCOO reclama al conseller Mas-Colell que rectifiqui les seves declaracions sobre la intenció d’eliminar la paga extra al conjunt del personal funcionari

Els funcionaris en el punt de mira

CCOO de Catalunya denuncia l’atac continuat per part del Govern de la Generalitat als treballadors i treballadores públics i rebutja la intenció del Govern d’eliminar la paga extra al conjunt del personal funcionari, tal com es desprèn de les declaracions fetes avui pel conseller Mas-Colell.

Aquestes declaracions demostren una vegada més la clara intenció del Govern de traslladar el pes de la crisi sobre els més dèbils, en uns moments on s’està acordant destinar més diners –públics- per rescatar a la banca. El sindicat recorda, a més, que als empleats públics ja se’ls ha retallat el sou diverses vegades.

Retallar les pagues dobles no és la solució al problema. Amb això només s’aconseguirà continuar frenant el consum, i més en una època com és el Nadal, i contribuir a l’estancament de l’economia i, per tant, incrementar l’atur.

Amb tot, anul•lar la paga doble sobre 144.000 euros, salari anual del president Mas, no és el mateix que fer-ho a treballadors i treballadores, el salari mensual dels quals pot estar entre els 1.000 ó 1.800 euros bruts mensuals, el què ja els situa amb moltes dificultats per fer front a les despeses quotidianes. Així mateix, el conseller demostra un preocupant menyspreu per la negociació amb els treballadors i per la legalitat vigent, ja que les pagues extra formen part de les lleis de pressupostos tant de l’Estat com de la Generalitat.

CCOO de Catalunya exigeix al govern que rectifiqui aquestes declaracions fetes als mitjans de comunicació i que convoqui urgentment la Mesa de la Funció Pública per donar explicacions sobre el tema.

Feu clic per veure les declaracions de Joan Carles Gallego, secretari general de CCOO de Catalunya, efectuades el dijous 6 d’octubre de 2011.