Tens dubtes sobre l’increment de les pensions públiques?

Coincidint amb els dies de cobrament de les pensions públiques, des d’ahir dia 24 de gener, nombroses persones s’han posat en contacte amb CCOO de Catalunya per verificar si els increments que se’ls apliquen són correctes.

Per poder realitzar la comprovació cal comparar la resolució inicial i l’import de la pensió del 2022 amb la nova pensió. Si s’ha rebut alguna notificació de l’INSS (Institut Nacional de la Seguretat Social) o d’algun altre organisme gestor de prestacions, també s’haurà de tenir en compte.

A més també s’han de considerar els increments de la possible variació de la retenció de l’IRPF (Impost sobre la Renda de les Persones Físiques).

En el cas de percebre més d’una pensió també s’ha de mirar si no se supera l’import màxim compatible.

És per aquests motius que pot ser que no es vegi reflectit el 8,5% de manera directa.

Exemple:

Amb una pensió de 1.000 € + el 8,5% s’haurien de cobrar 1.085 € però si puja un 1,6% l’IRPF, l’augment real que s’aplicaria seria del 6,9% i la pensió per aquest any quedaria en 1.067 €.

Si encara tens dubtes sobre si l’import que has rebut és correcte demana hora a l’assessorament sindical i t’atendrem. Recorda que caldrà que aportis la documentació esmentada anteriorment per poder fer els càlculs correctament.