NO estem confoses, NO estem confosos, SOM BISEXUALS

El 23 de setembre se celebra el Dia Internacional de la Bisexualitat. CCOO treballa des de fa temps per donar visibilitat a aquest col·lectiu, posar fi als estereotips i evitar la discriminació en els centres de treball.

A les persones bisexuals se les discrimina per sentir atracció sexual, emocional o romàntica per persones del seu mateix sexe o del sexe diferent al seu, però, per què? Per evitar-ho i promoure la visibilitat del col·lectiu, se celebra aquesta setmana el Dia Internacional de la Bisexualitat, una efemèride que es commemora des del 23 de setembre del 1999.

Tres activistes de drets bisexuals van començar la commemoració perquè veien que la comunitat bisexual havia crescut amb força així com la gai i la lesbiana, però encara estava invisibilitzada en molts aspectes.

Malgrat el temps que ha transcorregut, i els avenços que s’han aconseguit, sobre les persones bisexuals recauen injustos estereotips que cal superar. No són més promíscues o vicioses que les altres, ni estan més confoses que la resta.

La bifòbia es defineix com la por, la intolerància o l’odi cap a les persones que senten atracció per persones del seu mateix sexe o del sexe diferent al seu. La bifòbia pot comprometre la salut mental i la seguretat de les persones bisexuals i, per això mateix, per evitar-ho hem de promoure la visibilitat del col·lectiu i donar eines a les delegades i delegats de CCOO per evitar tot tipus de LGTBI-fobia en l’àmbit laboral.

#StopBifòbia #StopLGTBifòbia #OrgullDeSer