Eleccions sindicals a EPID (grup SIFU): CCOO resisteix a les manipulacions de la patronal

Pràctiques antisindicals del grup SIFU (del sector de la discapacitat)

L’1 de febrer del 2021 es van celebrar les eleccions sindicals per triar el comitè d’empresa, de 13 membres. CCOO mantenim el nostre percentatge de representació i passem de 3 a 4 delegats, mentre el sindicat de l’empresa (UTCEE) n’ha obtingut 9.

En tot aquest procés electoral, la direcció de l’empresa ha afavorit al seu sindicat, donant-li informació privilegiada, usant comandaments de l’empresa per fer campanya sense tenir hores sindicals, coaccionant a persones candidates de CCOO, etc.

I tots aquests tripijocs, Per què?

L’1 de gener de 2020, CCOO després de molta lluita va aconseguir que s’apliqués a SIFU el XV Conveni estatal per a les persones amb discapacitat, per al sector dels Centres Especials de Treball. L’aplicació d’aquest conveni va suposar importants millores per a la plantilla: increments salarials, complements salarials en cas de patir una incapacitat temporal derivada de la seva discapacitat, millora de la jornada anual, més drets sindicals, i salaris del sector on presentin els serveis les empreses que no són d’interès social. El GRUP SIFU fa negoci de la discapacitat, però amb subvencions, diners públics i licitacions amb les administracions públiques, i a més a costa de les condicions laborals dels treballadors i treballadores. Per mantenir la seva ganga ha muntat un sindicat amb l’objectiu de negociar un conveni d’empresa que anul·li d’un cop de ploma totes aquestes millores que ha costat tant aconseguir.

Des de CCOO denunciem aquestes pràctiques antisindicals, la precarització de persones treballadores vulnerables, i reivindiquem que les administracions públiques haurien de vigilar molt de prop a aquestes empreses que amb diners públics no respecten la normativa laboral de manera sistemàtica.

Malgrat totes les dificultats i obstacles que CCOO es troba en el seu dia a dia, el nostre projecte continua sent treballar perquè el sector de la discapacitat, els Centres Especials de Treball, es trobin en condicions dignes.

CCOO continuarà lluitant per la classe treballadora, i per la millora i el respecte a les condicions de treball dignes, pel sector de la discapacitat i denunciant qualsevol incompliment que es produeixi i no permetrem que els drets laborals aconseguits es vegin amenaçats.