CCOO insta a reconduir la situació a Ucraïna mitjançant la diplomàcia i el dret internacional

La guerra tindrà conseqüències devastadores per a la població i efectes econòmics i socials nefastos a escala global. Les sancions que anuncia la Unió Europea contra Rússia també repercutiran negativament sobre la vida de la població russa.

Des de CCOO instem a reconduir la situació, que hi hagi una resposta negociada i diplomàtica, en la qual totes les parts respectin la legalitat internacional.

També instem la Unió Europea a complir amb amb la seva finalitat: l’article 3 del Tractat de la UE parla de “promoure la pau, els seus valors i el benestar dels pobles”. I demanem que l’ONU actuï i faci de mediadora i garant del dret internacional, i que els líders polítics busquin solucions.

Els treballadores i les treballadores, la ciutadania innocent, no poden tornar a ser les víctimes d’un conflicte on es barregen interessos econòmics, comercials, oligàrquics, nacionalistes, geoestratègics, ingerències externes i una política expansiva de l’OTAN.

Ja s’han perdut moltes vides, la resposta ha de ser la pau. 

A CCOO diem no a la guerra!

Concentració contra la guerra a Ucraïna
Dimecres, 2 de març a la plaça de Catalunya de Barcelona

Convocada per la Plataforma Aturem la guerra

La Plataforma Aturem la Guerra, de la qual és membre CCOO, ha convocat una concentració unitària contra la invasió de Rússia a Ucraïna, el proper dimecres, 2 de març a les 18.30 hores a la plaça de Catalunya de Barcelona. El lema és No a la guerra, les vostres guerres, les nostres morts.

CCOO de Catalunya fa una crida a la participació en aquesta concentració per mostrar el ferm rebuig a l’agressió de Rússia contra el poble ucraïnès.

Mani No A La Guerra 1m