CCOO de Catalunya considera que el projecte de l’aeroport no era adequat, però que la modernització de les instal·lacions del Prat i la interconnexió amb la resta d’aeroports catalans és necessària

CCOO insta les administracions a reprendre les negociacions

Davant l’anunci d’ahir per part de la ministra de Transports, Raquel Sánchez, sobre la retirada de la proposta d’ampliació de l’Aeroport de Barcelona – El Prat i les reaccions per part del Govern de la Generalitat, CCOO de Catalunya vol manifestar:

CCOO de Catalunya va acollir positivament que l’acord entre governs del passat 2 d’agost obrís una nova etapa de diàleg institucional, tot i que vam advertir la seva manca de previsió respecte de la participació i l’elaboració d’un projecte compartit i sostenible com el de l’aeroport.

Ens preocupa l’ús partidista que s’està fent del projecte per ambdues parts. Per això reiterarem la necessitat d’abordar aquesta qüestió dins del marc general de la transició de Catalunya vers una economia sostenible i del coneixement. Els grans reptes que cal abordar necessiten un consens responsable entre administracions, partits polítics i agents socials, a llarg termini, entre ells el de la dimensió de les infraestructures i els seus impactes socials i al territori.  

CCOO insta a la Generalitat de Catalunya i el Govern de l’Estat a reprendre les negociacions per aconseguir la inversió i el projecte adequat per a les infraestructures aeroportuàries de Catalunya, tot respectant els acords de descarbonització, la cura del territori i tenint en compte la participació dels agents socials. CCOO de Catalunya estem convençuts que hi pot haver un punt de trobada per a la modernització de l’aeroport duent a la pràctica una gran inversió sense ampliar el seu perímetre actual i garantint la interconnexió del front aeroportuari català per via fèrria -que no ha de ser exclusivament  amb alta velocitat- .

Reiterem que sense un acord i una planificació a llarg termini de com fer la transició productiva i energètica, però també social, vers la sostenibilitat en un marc d’emergència climàtica el debat sobre les dimensions del sector aeroportuari i també moltes d’altres, s’abordaran en les pitjors condicions possible amb resultats molt negatius per al conjunt de la societat catalana.

CCOO reiterem la nostra disposició en el marc del diàleg social a aportar les nostres propostes i a treballar per aquest acord necessari sobre la transició justa que doni sentit i acompanyi del consens necessari les mesures i les inversions que es proposen mancades d’aquesta visió general.