CCOO Catalunya valora positivament la sanció a Glovo app per falsos autònoms

Després de la reunió que hem mantingut avui amb Inspecció de Treball a Barcelona, des de Comissions Obreres de Catalunya valorem positivament la seva actuació contundent davant la problemàtica dels treballadors/es repartidors/es a domicili, que han estat com a falsos autònoms a l’empresa Glovo, des del 2017 fins a l’agost del 2021.

La sanció a Barcelona puja a més de 39 milions d’euros per falta d’altes a la Seguretat Social, i a més de 24 milions per liquidació de quotes a la Seguretat social. Això se suma a les sancions imposades el juliol d’aquest mateix any a Tarragona (gairebé 569.000 €), a Lleida (al voltant de 420.000 €) i a Girona (més d’1 milió d’euros). A Barcelona són 8.331 treballadors/es que es beneficien d’aquesta actuació, 7.059 dels quals són homes i 1.272 dones. A tots ells, se’ls ha donat d’alta d’ofici en el règim general de la seguretat social.

Posem en valor el treball pioner, sindical i col·lectiu que s’ha coordinat des de CCOO de Catalunya, fet que ha significat que des de Barcelona s’hagi liderat el procés d’inspecció i organització de les reclamacions, que han portat la lluita per la laboralització del sector i que està donant resultats favorables. És per això també que des del sindicat ens presentarem com a part interessada en el procediment sancionador.

Continuarem reclamant condicions justes per a tots i totes les treballadores de plataformes digitals i el compliment de la Llei Rider, i durem a terme les accions necessàries per aconseguir la seva laboralització, així com la contractació en condicions dignes i amb els drets que els corresponen.

Valoració de Liliana Reyes, responsable de noves realitats del Treball de CCOO de Catalunya

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 21 de setembre de 2022