CCOO i Càritas signen un conveni de col·laboració per reforçar la xarxa solidària i donar suport a l’Economat de Vilanova i la Geltrú

El conveni vol reforçar el treball compartit de dues entitats de trajectòries diferents, amb valors compartits, per enfortir els espais socials que articulen respostes a la crisi actual. Ho volen fer a través d’accions de voluntariat solidari, ajuda mútua, donació de recursos alimentaris i activitats de sensibilització. L’acte de signatura tindrà lloc el dijous 29 d’octubre a les 13 hores a l’Economat de Vilanova i la Geltrú (carrer Recreo, 6-14), i anirà a càrrec de Ramon E. Carbonell Pujol, director de Càritas Diocesana de Sant Feliu de Llobregat, i d’Albert Rodríguez, coordinador de CCOO al Garraf.

CCOO, que fa molts anys que articula la seva XAS (Xarxa d’Acció Solidària) fent campanyes de recollida de material escolar a l’inici de curs i joguines al Nadal, recentment ha creat a la comarca del Garraf un punt d’informació, assessorament i suport a persones i famílies amb risc de vulnerabilitat social. Amb aquesta iniciativa farà una campanya informativa i de sensibilització, adreçada a les seves més de 2.500 persones afiliades, seccions sindicals i comitès d’empresa on té presència, perquè promoguin, entre altres, accions de suport, voluntariat i campanyes de recaptes d’aliments a les empreses fent aportacions de donació en espècies que seran donades íntegrament a l’Economat de Vilanova i la Geltrú.

El conveni destaca la utilització de xarxes socials, mitjans externs i la cerca d’empreses on hi ha representació sindical, difusió al conjunt de la ciutadania de la funció social de l’Economat per incrementar els seus recursos i subministres. Cal destacar que l’Economat està atenent una demanda mensual de gairebé 600 famílies, que representen més de 1.600 persones de Vilanova i la Geltrú. Des de Càritas també s’atén cada mes en alimentació i higiene 509 persones dels municipis de Cubelles i Sitges. En el conjunt de la comarca, a més, durant el 2020, ja s’han fet ajudes econòmiques per aliments i higiene per valor de més de 5.300 €.

Aquesta serà la primera experiència de treball compartit entre ambdues organitzacions al Garraf i destaquen que, en funció de la valoració que es faci en un futur, es podria ampliar a la resta del territori compartit (Baix Llobregat, Alt Penedès i una part de l’Anoia).

Segons el coordinador comarcal de CCOO Garraf, Albert Rodríguez: “continuarem donant respostes col·lectives i organitzades a les necessitats creixents de moltes persones i famílies del Garraf, sense renunciar a exigir als poders públics que garanteixin el dret de les persones a un vida digna. Els valors de la solidaritat, el compromís, l’ajuda i el suport mutu formen part de la història del sindicalisme i del moviment obrer, i aquest conveni reflecteix la nostra voluntat d’actuar des del compromís actiu i la proximitat en aquest moment d’emergència social”.

El director de Càritas Diocesana de Sant Feliu de Llobregat, Ramon E. Carbonell, per la seva banda ha destacat: “la necessitat de seguir establint complicitats amb totes les xarxes ja existents amb les quals compartim una mirada de la realitat que ens implica a ajudar els que queden al marge del sistema econòmic i social pervers en el qual vivim, i a l’hora de denunciar-ne les causes i fer propostes per provocar els canvis necessaris. La situació actual de desesperació de moltes persones i famílies arran de la crisi sanitària per la COVID-19 ve precedida per una altra crisi que molts, alguns treballadors i treballadores en actiu, encara no han pogut superar o que ara els troba sense els recursos mínims necessaris per fer-hi front. Té tot el sentit que CCOO ens ajudi en la nostra tasca.”

Tota la galeria de fotos