La Federació d'Educació de CCOO ho denuncia

Les escoles Vedruna pressionen les seves treballadores i treballadors perquè donin un 10 % del seu sou


CCOO denuncia que la Fundació Vedruna Catalunya demana al personal de més d’una trentena dels seus centres escolars concertats que facin efectiva una donació “voluntària” mensual del 10 % del seu salari net fins que no es restableixi la normalitat a les escoles. Així ho va exposar la directora general als diferents claustres telemàtics que van tenir lloc aquesta setmana, sota l’amenaça d’haver de fer acomiadaments i d’aplicar un expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO) que s’afegiria al que ja ha aplicat al personal no docent.

Aquesta proposta, que afecta els drets laborals del personal, està feta sense cap consulta amb els comitès i delegades justament en aquest moment d'augment de la dedicació per la sobrecàrrega que comporta el treball en línia i el contacte amb alumnes i famílies. En qualsevol cas, els responsables d'una mala gestió dels recursos econòmics i de la manca de finançament no poden fer recaure les conseqüències en les persones treballadores.

CCOO considera aquesta proposta del tot inadmissible. A part de la manca de negociació que l’article 41 de l’Estatut dels Treballadors preveu de manera obligada, cal recordar que la Fundació Vedruna rep de l’Administració, a través del concert educatiu, una partida econòmica pel pagament dels salaris de la major part de les persones treballadores. Així doncs, aquesta donació no suposaria cap estalvi a la Fundació i fa recaure l’esforç econòmic en la part més feble.

Tot i que CCOO és conscient de l’infrafinançament que afecta algunes escoles i que ara  és més evident que mai, considera aquesta petició un xantatge inacceptable. Per tant, demana a l’Administració pública que intervingui per aturar aquest abús sobre un personal finançat amb diner públic i que compleix més que mai les directrius de mantenir l'educació en marxa en una situació tan difícil de crisi per coronavirus.

De no fer marxa enrere, CCOO anuncia que estudiaran emprendre, d’acord amb les persones afectades, les mesures legals que considerin pertinents.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 8 de maig de 2020
08/05/2020

 

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.