Manifestació dissabte, 6 d'abril, a les 18.00 hores, des dels Jardinets de Gràcia, a Barcelona

CCOO de Catalunya s'uneix a la convocatòria "Punxem la bombolla", per uns lloguers assequibles i per un parc públic d'habitatge de lloguer


CCOO de Catalunya dona suport a la convocatòria de la manifestació d’aquest 6 d’abril, "Punxem la bombolla", en la qual participen més de 40 entitats de Catalunya. Es tracta d’una mobilització internacional que es durà a terme en 36 ciutats per denunciar que l’habitatge no és una mercaderia, sinó un dret amb el qual no s’hauria d’especular.

Denunciem la pujada abusiva dels preus de lloguer sense regulació, que no correspon amb l’augment dels salaris dels treballadors, als quals cada vegada els costa més esforç arribar a final de mes.

Exigim mesures polítiques i fiscals per fomentar lloguers assequibles i estables, per regular el mercat immobiliari, per augmentar el parc públic mitjançant l’expropiació, rehabilitació i construcció. Així mateix, exigim l’aplicació integral de la Llei 24/2015, millores urgents en la gestió dels pisos turístics i alternatives habitacionals en cas de desnonaments.

Proposem la substitució de la LAU (Ley de Arrendamientos Urbanos) per una nova llei que legisli els lloguers socials en el mercat lliure amb avantatges fiscals vigilats per l’Estat. Hem d’assegurar la qualitat de vida de les persones a les nostres ciutats, frenar la gentrificació, i fomentar la proximitat a les seves escoles, als seus centres de treball i a la permanència als seus barris.

La manifestació tindrà lloc el dissabte 6 d’abril, a les 18 hores, des dels Jardinets de Gràcia (metro Diagonal: L3, L5), a Barcelona.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 3 d’abril de 2019
03/04/2019

 

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.