Mobilització dels treballadors i treballadores de la Diputació de Barcelona que presten servei a la Xarxa de Biblioteques Municipals

Demà dimarts, 18 de desembre, de 9.30 a 10.30 hores, concentració davant del Museu Marítim de Barcelona (Av. Drassanes, s/n)

CCOO fa una crida a la mobilització dels treballadors i de les treballadores de la Diputació de Barcelona que presten servei a la Xarxa de Biblioteques Municipals, en defensa dels seus drets i unes condicions de treball dignes. Demà dimarts, 18 de desembre, de 9.30 a 10.30 hores, es farà una concentració davant del Museu Marítim de Barcelona (Av. Drassanes, s/n).

Les biblioteques municipals de la Xarxa de la Diputació de Barcelona es gestionen a través d’un conveni de gestió-col·laboració entre la Diputació i els ajuntaments, on queden establertes les competències i responsabilitats de cada administració en matèria de personal i condicions de treball.

Aquests convenis són incomplerts per a la gran majoria d’ajuntaments, sobretot pel que fa a les condicions de climatització i a la substitució del seu personal auxiliar, subaltern i de neteja, provocant conseqüències en la prestació del servei i sobrecàrrega de treball per als empleats i empleades de la Diputació de Barcelona a la Xarxa de Biblioteques Municipals.

A més, la Diputació de Barcelona no aplica els acords de condicions de treball assolits a la mesa de negociació de matèries comunes a aquest col·lectiu tècnic de biblioteques en relació a les jornades, permisos de conciliació, etc.

La Xarxa de Biblioteques Municipals així com l’ampli ventall de serveis que s’hi ofereixen no ha parat de créixer exponencialment, però no així els drets i les condicions dels treballadors i de les treballadores, i ha arribat el moment de deixar de callar i de no parar de reivindicar fins que la Corporació es segui a negociar seriosament per solucionar les condicions de treball d’aquest col·lectiu de treballadores i treballadors de la Diputació de Barcelona a la Xarxa de Biblioteques Municipals dels diferents ajuntament de la província de Barcelona.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 17 de desembre de 2018