« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Manifestació contra el 4rt cinturó

CCOO assisteix a la manifestació contra el 4rt cinturó

CCOO dóna suport a la manifestació convocada el diumenge contra el projecte de 4rt cinturó que es vol impulsar des del Ministerio de Fomento amb la complicitat del Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat. A la manifestació assisteixen Antonio Diaz, Secretari General de CCOO del Vallès Occidental, Ovidi Huertas, Secretari General de CCOO del Vallès Oriental i José Cachinero, Secretari de Mediació, Responsabilitat Social i Inspecció de CCOO de Catalunya.

CCOO defensa la connexió entre el Vallès Oriental i l’Occidental i d’aquests amb el Baix Llobregat, però rebutja el model de mobilitat que inspira la proposta que vol portar a terme el Departament. La millora de la connexió entre les comarques i la necessitat de les rondes urbanes en algunes grans ciutats no es poden fer servir per justificar un projecte d’autovia de gran capacitat i fort impacte ambiental. El Model necessari per accedir als llocs de treball ha d’estar basat en l’ús del transport col•lectiu tant per carretera com per ferrocarril i no en la utilització del cotxe ocupat generalment per una sola persona.

Les polítiques de mobilitat pròpies del segle XXI no poden ser les mateixes de la dècada dels 70 del segle passat, consistents en fer infraestructures per absorbir l’increment de trànsit que en pocs anys quedaven saturades, sinó en intervenir per impulsar models de mobilitat més sostenibles des del punt de vista ambiental i que s’anticipin als requeriments que des del punt de vista econòmic tindrà la mobilitat de les persones i les mercaderies en el futur.

En conseqüència, CCOO fa una crida a participar en la manifestació que surt de la plaça Antoni Llonch de Sabadell (estació d’autobusos i RENFE-Centre) a les 11:30 hores del diumenge 3 d’octubre.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 1 d’octubre de 2010