Ja està disponible el nou carnet de CCOO

Aplicació per a mòbils

Ja està disponible el nou e-carnet de CCOO de Catalunya. Aquesta eina substitueix el carnet tradicional d’afiliació i incorpora informació addicional per garantir els drets de les persones afiliades.

A les noves afiliacions, conjuntament amb la carta de benvinguda, se’ls enviarà la informació per descarregar i instal·lar el carnet.

En la seva primera versió, l’app incorpora els següents serveis i continguts:

Carnet d’afiliació:

Reflecteix l’estat de l’afiliació en cada moment, indicant el darrer període cotitzat, visibilitzant les situacions d’impagament i desactivant el carnet quan la persona es dóna de baixa.

Notícies (confederals de la CONC, per sectors productius, per territori, per empresa o de la CS de CCOO):

  • Permet segmentar els continguts i personalitzar-los, mostrant les notícies del sector productiu, del territori i de l’empresa que correspongui en cada cas, el conveni propi, etc.
  • Per mostrar les notícies de CCOO a les empreses, l’app extreu la informació dels webs de les seccions sindicals que tinguin habilitat el servei RSS. Si la vostra secció sindical disposa de web o blog propi amb aquest servei, podeu assegurar-vos que els vostres continguts són incorporats a l’app enviant la informació amb l’adreça del web a [email protected].

Sistema de missatgeria:

  • Permet enviar missatges i notificacions automàtiques als usuaris i usuàries amb carnet instal·lat; també pot segmentar les comunicacions per qualsevol criteri (ram, sector, territori, empresa, edat, sexe, afiliats i afiliades, delegats i delegades, etc).
  • A l’Integra s’ha habilitat una aplicació per generar les trameses de missatges i notificacions que permet segmentar els destinataris i destinatàries per qualsevol criteri i programar les trameses. Per tenir més informació sobre aquest tema podeu contactar amb els responsables de Comunicació de la vostra federació, als quals s’autoritzarà inicialment per a aquestes trameses.
  • Aquest sistema de missatgeria permet dues comunicacions complementàries: d’una banda, es genera un missatge que es registra a la base de dades del sistema i que permet que l’usuari o usuària consulti els seus missatges com en una safata d’entrada de correu electrònic. D’aquesta manera els missatges queden emmagatzemats per poder ser consultats i gestionats per la persona usuària des de l’app. D’una altra banda, el sistema genera notificacions emergents tipus automàtic (com quan rebeu un Whatsapp), amb alerta acústica al dispositiu mòbil. Aquestes notificacions permeten alertar a la persona usuària que té un nou missatge.

Notificacions:

  • Per possibilitar que l’usuari o usuària gestioni de la millor manera les notificacions, aquestes es poden activar o desactivar per àmbits (d’aquesta manera es poden activar notificacions de nous convenis, desactivar les d’ofertes, etc.)
  • Les notificacions també poden recollir informació personalitzada per una sola persona. Així, per exemple, permetran enviar informació sobre l’estat del seu expedient jurídic (persones usuàries del Gabinet Tècnic Jurídic), recordatoris de cursos de formació (per alumnat inscrit), etc.

Enquestes:

És una altra de les eines importants que ofereix la possibilitat de fer sondeigs d’opinió entre les persones vinculades al sindicat. A diferència dels sistemes mitjançant web, que requereixen accedir amb un nom d’usuari i una contrasenya (que prèviament cal distribuir o registrar) o dels sistemes de “vot per IP”, que impedeixen votar dos cops des de locals en què diverses persones usuàries comparteixen IP mentre permeten que un mateix usuari o usuària ho faci des de diferents llocs; el vot des d’un dispositiu mòbil amb carnet instal·lat permet garantir respostes úniques i verificar el perfil de la persona usuària per accedir a enquestes específiques per a un sector, un territori o una empresa.

Assessorament (sindical, jurídic, per a persones immigrants…).

Locals.

Convenis.

Formació (formació sindical, professional per a l’ocupació i d’adults).

Publicacions (revistes i butlletins digitals).

Vídeos.

El potencial d’aquests nous instruments és directament proporcional a la implantació real en els dispositius de les persones afiliades i dels mateixos delegats i delegades sindicals.

Per això necessitem la màxima col·laboració de les seccions sindicals per difondre l’e-carnet i l’app entre la vostra afiliació i entre els vostres delegats i delegades. També estem treballant per definir estratègies d’implantació per tal que el carnet sigui un element que potenciï drets de participació i d’accés als serveis del sindicat.

Caldrà ser responsables en l’ús d’aquests nous instruments per evitar fer-ne abús, però de ben segur que el carnet electrònic esdevindrà, en poc temps, una eina de fidelització de l’afiliació i un instrument útil per a la comunicació, la informació, la participació, l’accés als serveis i, en definitiva, per al desenvolupament de l’acció sindical i social de CCOO de Catalunya.

En properes versions tenim previst incorporar més serveis i continguts específics per a les seccions sindicals, aprofitant el valor afegit de disposar d’una app que ens permet identificar la persona que la utilitza i el seu dispositiu, possibilitant així mostrar tota mena de continguts més específics o reservats.

En els darrers dies hem fet una difusió centralitzada de l’e-carnet a totes les persones afiliades i als delegats i delegades sindicals dels quals disposem una adreça de correu electrònic. Ara us convidem a fer-ne difusió des de les seccions sindicals per aconseguir la màxima implantació. Us adjuntem el fulletó en pdf amb la informació de l’e-carnet, que podeu complementar amb la informació que cregueu convenient fer arribar a la vostra afiliació. Tingueu en compte, però, que la instal·lació de l’e-carnet requereix que l’adreça de correu electrònic estigui correctament registrada a la base de dades del sindicat, de manera que recomanem que procureu tenir el màxim d’adreces de correu informades a la base de dades confederal.

Finalment, en cas de seccions sindicals amb alt volum afiliació, us agrairem ens aviseu a l’adreça [email protected] abans de fer trameses massives amb la informació de l’e-carnet, ja que en el procediment d’instal·lació es produeix un alt nombre d’incidències derivades d’adreces de correu no registrades o no coincidents i hem de preveure els recursos per atendre-les, evitant acumulacions.