Els treballadors de BSM, Metro i autobusos de Barcelona es manifestaran el proper dia 12 de setembre

El proper dia 12 de setembre els treballadors i Barcelona Serveis Municipals, METRO Barcelona, AUTOBUSOS de Barcelona (TB) faran palès el seu rebuig a les retallades de drets i salaris que es desprèn de l’aplicació del Reial Decret 20/2012 aprovat per el govern del PP.

La manifestació que serà a les 10 hores per el matí i a les 15,30 per la tarda, des de Plaça Colom fins Plaça Catalunya, coincideix amb la convocatòria de mobilització als diferents llocs de treball de les Administracions Públiques en resposta també a l’aplicació del Reial Decret.

CCOO considera que les polítiques de retallades de drets i salaris són injustes i inútils i sols comporten més recessió i devaluen els serveis públics que també patiran els ciutadans i les ciutadanes. Hi ha alternatives, la implementació de l’impost de patrimoni, de successions, de societats, a grans fortunes, tant a nivell estatal com allò que li permet implementar al govern de Catalunya, faria possible un important volum d’ingressos necessaris per reactivar l’economia i evitar retallades. Així mateix, instem al govern d’Artur Mas a elevar recurs d’inconstitucionalitat sobre el contingut del Reial Decret 20/2012 seguint el dictamen del Consell de Garanties Estatutàries que ja es va pronunciar al respecte.

Aquesta manifestació és l’inici d’un procés mobilitzador en defensa de les condicions laborals, socials i de la qualitat del serveis a la ciutadania que properament s’anirà concretant en diferents convocatòries.