CCOO en contra de la declaració de municipi turístic de Cabrera de Mar

La mesura afectaria de forma substancial als treballadors i treballadores de la zona

Davant la proposta de sol•licitud presentada pel l’Ajuntament de Cabrera de Mar demanant la declaració de municipi turístic, CCOO s’ha posicionat clarament en contra i ha fet arribar les seves al•legacions al consistori .CCOO, com a agent socioeconòmic i sindicat majoritari al Maresme, entenem que una mesura d’aquest tipus afecta substancialment als treballadors i treballadores de la zona. Per la qual cosa manifestem la nostra posició contraria a la declaració de municipi turístic pels motius següents:

– Els treballadors i treballadores del seu municipi majoritàriament treballadors de CARREFOUR, AKI i BRICO DEPOT veuran modificades substancialment les seves condicions de treball, empitjorant-les, perjudicant la conciliació entre la seva vida laboral i la familiar. Els treballadors i treballadores, majoritàriament, ens han manifestat la seva contundent oposició a treballar més diumenges i festius que els hi ha establerts per la llei d’horaris comercials de Catalunya.

– CCOO estem a favor de la creació de llocs de treball, i més amb l’alt índex d’atur que patim, però, estem segurs que aquesta mesura no generarà cap nova ocupació. Aquest sector, el de comerç, es caracteritza per ser un sector molt precaritzat on seran els propis treballadors actuals els que terminaran assumint les ampliacions de jornades de treball.

– CCOO no veiem necessària la declaració d’aquest municipi com a turístic. Cabrera de Mar no destaca pel seu volum turístic i la sol•licitud entenem que es basa únicament en els interessos econòmics d’aquestes grans superfícies i no a una necessitat socioeconòmica de la població. Per CCOO és obvi que darrera d’aquesta demanda no hi ha cap petició del veritable teixit econòmic de Cabrera de Mar ni del seu entorn i que la mesura perjudicarà al comerç i serveis de proximitat.