Delegats i delegades de les seccions sindicals de la UB i de la UPC han ocupat els rectorats

Des de les 12 del migdia

Avui, dijous, 2 de febrer, a les 12 h, i fins divendres a les 12 (24 hores), delegats i delegades de les juntes i comitès del PAS i PDI de les universitats públiques catalanes romandrem dins els rectorats de la UPC i de la UB. Aquest tancament de delegats i delegades està previst en diferents sectors de l’àrea pública, durant aquest mes, per denunciar les retallades que el Govern de la Generalitat vol incorporar als pressupostos.

A banda de la previsió de retallades salarials prevista en la Llei de pressupostos de Catalunya per als empleats públics, també es liquiden drets laborals del personal de les universitats amb l’anul·lació d’acords, convenis i pactes en aquells punts que s’especifiquen en l’esmentat projecte de llei i, molt especialment, es pretén realitzar una reducció indiscriminada de plantilles, tant de PAS (interins i laborals temporals) com de PDI (ajudants, lectors, “Ramon y Cajal”…).

A aquestes retallades cal sumar-hi les que algunes universitats ja han anat aplicant. A la UPC, l’equip rectoral fa mesos que acomiada personal temporal, i té previst amortitzar 21 places de catàleg i cessar la majoria del PAS i PDI temporal en breu.

Aquestes mesures signifiquen un atac brutal contra l’autonomia universitària, i fan inviable una universitat pública per a tothom i de qualitat.

Davant d’aquesta situació, exigim als rectors de les universitats públiques catalanes un posicionament actiu en defensa de la universitat pública i de qualitat, que passa per disposar de pressupostos suficients i d’autonomia universitària, així com de personal suficient i amb condicions dignes de treball.