CCOO planteja l’augment progressiu dels impostos, l’establiment d’una taxa turística i la connexió del Trambaix i el Trambesòs per la Diagonal i en superfície, entre altres propostes

CCOO del Barcelonès ha fet arribar a l’Ajuntament de Barcelona el seu document de propostes, fetes des de l’anàlisi del Sindicat, per incorporar al Pla d’Actuació Municipal (PAM) que està elaborant el consistori.

El nostre document aporta anàlisi i criteris generals basats en l’esquema dels documents que ens han arribat des de l’Ajuntament, i aporta especialment 21 propostes concretes d’actuació per als propers quatre anys en els sis àmbits que considerem d’actuació prioritària.

Destaquem d’entre les propostes que ens semblen especialment significatives i que, des del nostre punt de vista, caldria que el Govern municipal desenvolupés en aquest mandat, les següents:

– Increment lleuger i progressiu dels impostos locals. El desenvolupament de serveis de qualitat a la ciutat només és possible si disposem dels ingressos per fer-ho, i hauran de sortir de polítiques tributàries progressives i progressistes.

– Connexió del ‘Trambaix’ i ‘Trambesós’ per la Diagonal i en superfície.

– Establir una moratòria en la reqüalificació del terreny qualificat avui com a industrial. Defensa de la permanència activa a la ciutat de la indústria tradicional.

– Establiment d’una taxa turística que permeti a l’Administració afrontar els costos que el turisme suposa per a la ciutat. Igualment, establir una moratòria en la construcció d’hotels.

– Dotar de competències a la Guardia Urbana perquè assumeixi funcions de vigilància i control en la prevenció de riscos laborals en tot el territori urbà de la ciutat.

– Establir una comissió de seguiment a la ciutat de la implantació de la Llei de la Dependència.

– Augmentar el percentatge destinat als projectes de cooperació fins el 0,7 % del total dels ingressos de l’Ajuntament, com a expressió i exemple del compromís solidari de la ciutat de Barcelona.

Són propostes de progrés per a les persones, amb l’objectiu d’afavorir als ciutadans i ciutadanes, treballadors i treballadores, que més dificultats tenen en una ciutat cada dia més cara, amb el treball més precari, i amb més necessitats de cobertura social i de serveis assequibles.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 19 de desembre de 2007