CCOO presenta al·legacions a l’Ordenança de circulació de vianants i de vehicles de Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona està en el procés d’introduir un seguit de novetats a l’Ordenança de la circulació de vianants i vehicles, amb el propòsit d’adaptar aquesta ordenança al que estableix la Carta Municipal, i també per regular el trànsit en un vehicle com la bicicleta, que està en fase de creixement, a la xarxa viària de la ciutat.

CCOO del Barcelonès ha presentat, en el termini i la forma legalment establerta, al·legacions a l’Ordenança de circulació de vianants i vehicles de Barcelona.

Concretament referides a la circulació de bicicletes, les al·legacions presentades a l’article 14 de l’Ordenança són les següents:

– En primer lloc, establir que els ciclistes han de circular pels carrils bici. Quan no existeixin han de circular preferentment per la calçada. Podran circular per les voreres quan es donin les condicions previstes en la mateixa ordenança.

– En segon lloc, quan els ciclistes creuin passos de vianants, han de respectar sempre la prioritat dels vianants. D’acord amb les condicions del pas, hauran de baixar de la bici i creuar caminant.

– En tercer lloc, els ciclistes hauran d’evitar, en espais reduïts, circular en paral·lel o en grup compacte, per tal de respectar l’espai dels vianants en qualsevol cas.

– Finalment, els conductors de vehicles a motor que circulin darrere d’una bicicleta, hauran de guardar la distància de seguretat proporcional a la velocitat del ciclista.

CCOO ja hem reivindicat en diferents ocasions la necessitat de prendre les mesures oportunes per facilitar la circulació de bicicletes des de la ciutat al Polígon de la Zona Franca, i a altres polígons i zones d’alta concentració de llocs de treball.

Una vegada més, CCOO del Barcelonès aprofita per demanar a l’Ajuntament l’augment de la xarxa de carrils bici, la definició d’itineraris per accedir als polígons, zones hospitalàries, zones comercials, universitats…, i la creació d’aparcaments segurs i suficients per a bicicletes.