CCOO del Barcelonès exigeix la constitució dels consells escolars municipals de Barcelona i de districte

Pendent des de les eleccions municipals del passat mes de maig

CCOO del Barcelonès exigeix la immediata constitució del CEMB i de districte. En un context especialment dur per a la comunitat educativa de la ciutat, es rebutja la paralització de l’òrgan de participació ciutadana en l’àmbit de l’educació.

Des de CCOO del Barcelonès considerem especialment greu la no-constitució dels CEM, màxim si tenim en compte l’actual situació de dificultats en els centres educatius de la nostra ciutat, tant per les retallades econòmiques, com pels anuncis de canvi de model de les escoles bressol de Barcelona que ha efectuat l’Ajuntament.

Una falta d’operativitat que contrasta amb el profund procés de renovació que, aquests últims mesos, s’ha realitzat en els consells escolars de la ciutat, des dels consells escolars de centre fins al de la ciutat de Barcelona, passant pels dels districtes, i que va finalitzar el passat mes de juliol.

Després de tres mesos de finalitzar aquest important procés de participació democràtica, i 4 mesos després de les eleccions municipals, aquests òrgans renovats no han realitzat la seva reunió de constitució.

Tot això fa que s’exigeixi la constitució immediata dels CEM de Barcelona i de districte, així com dels seus grups de treball, com a garantia imprescindible perquè el Govern municipal tingui en consideració la veu de la comunitat educativa de la ciutat.