CCOO del Barcelonès Nord continua amb el procés de mobilitzacions contra les retallades en sanitat

Amb una concentració al CAP Major de Santa Coloma de Gramenet

CCOO del Barcelonès Nord, conjuntament amb UGT, continua amb el procés de mobilitzacions contra les retallades socials en sanitat a les ciutats d’aquesta àrea del Barcelonès.

El calendari de mobilitzacions continua amb una concentració demà 22 de setembre, de 12 a 14 h, al CAP Major, ubicat al carrer Major de Santa Coloma de Gramenet.

Amb aquestes mobilitzacions es vol contribuir a les accions desenvolupades des de les federacions de sanitat d’ambdós sindicats als centres sanitaris més afectats per les retallades pressupostàries, així com sumar-se als actes de protesta dels moviments veïnals i socials, contra el tancament de les urgències, la reducció de llits hospitalaris i quiròfans.

En el cas de Santa Coloma, concretament, s’ha reduït l’horari d’atenció en 1,5 hores diàries i s’han tancat els serveis d’urgències nocturns. A més no hi haurà renovació de contractes ni substitució de baixes laborals. També s’han suprimit els especialistes i les àrees bàsiques de salut tanquen els dissabtes.

CCOO del Barcelonès Nord vol denunciar amb aquestes accions el negoci que s’està orquestrant al voltant de la salut de la població i de la sanitat pública, que obre la porta a la privatització i mercantilització de la salut, per posar-la en mans de mútues i empreses privades, i dividint la població en ciutadans/es de primera i segona categoria, en funció de la seva capacitat econòmica.

CCOO del Barcelonès Nord considera imprescindible la mobilització per revertir les polítiques de retallades del Govern de CiU, i vol fer una crida a la participació a les accions que amb aquesta finalitat es convoquen en dies successius.

Imatges.