CCOO DEL BARCELONÈS VA CELEBRAR ELS SEUS PREMIS DE POESIA

En una edició dedicada a la figura de José María Valverde

Amb la d’enguany, s’ha arribat a la 22a edició del Premi Miquel Martí i Pol de poesia en català, i la 15a edició del Premi José María Valverde de poesia en castellà, plenament consolidats en el panorama cultural barceloní.

Aquesta edició dels premis, que es va fer el dissabte dia 7, a les 18 h, a la sala d’actes de CCOO, va estar dedicada a la figura de José María Valverde, que roman com una de les figures més brillants del panorama poètic espanyol. En l’acte es va comptar amb la presència de la seva vídua, Pilar Gefael.

Es tracta d’una iniciativa organitzada conjuntament amb l’Associació Cultural Pharos, i en col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona.

En l’acte, a més a més del lliurament de premis, va tenir lloc una conferència a càrrec de Felipe López – Aranguren, amb el títol “José M. Valverde, una lección magistral”, i una lectura poètica a càrrec del Grup Pharos.

22è premi Martí i Pol
El jurat del 22è premi de poesia Miquel Martí i Pol, en llengua catalana, va estar format per Carles Alcoy, Rodolfo del Hoyo i Miquel Lluís Muntané, i va acordar, en la reunió del 3 de maig de 2011, concedir els premis a les obres següents:

– Primer premi. “Origami inert”, d’Agustí Olivares.
– Dos accèssits. “Tastar el risc”, de Xavier Serrahima, i “Kate Moss i les setze meravelles”, de Marià Hispano.
– Finalistes. “Tot allò que et va fer qui ets”, de Carlos Navarro Salinas, “Riusec”, de Francesc Fàbrega Sánchez, i “Fete des Vendanges”, d’Eva Font García.

15è premi José M. Valverde
El jurat del 15è premi de poesia José M. Valverde, en llengua castellana, va estar format per Carlos Vitale, Felipe López Aranguren, Cristina Fallarás i Luis Fernández Zaurín, i va acordar, en la reunió del 2 de maig de 2011, concedir els premis a les obres següents:

– Primer premi: “Postales de la desolación”, de Carlos Matute Usón.
– Dos accèssits. “Cuatro poemas urbanos”, de Miguel A. Garrido Gallego, i “Diez glosas y un ministro inglés”, de Francisco García Castro.
– Finalistes. “Lección de anatomía”, de Patricio Andrés Espinosa Henríquez, “El instante y su música”, de Nicolás Asensio Jiménez, i “Cantar de los siete gitanos”, de Francisco Rangel Rodríguez.

Podeu veure les imatges.