CCOO del Barcelonès Nord rebutja la privatització dels serveis públics funeraris a Badalona

En roda de premsa el dia 29 d’abril a les 11 h al cementiri de Pomar

L’Ajuntament de Badalona ha decidit de manera unilateral privatitzar el servei de cementiris de Pomar i ha argumentat raons de tipus econòmic, que intenta justificar com una millora per a la ciutadania.

L’Administració municipal al·lega que, per unificar els serveis del tanatori i el cementiri, cal minimitzar el dèficit de personal al servei d’esports i, per això, cal integrar en aquest servei el dels treballadors i treballadores assignats a cementiris.

CCOO del Barcelonès Nord aposta per defensar uns serveis públics amb una ocupació pública, estable i de qualitat, i s’oposa a qualsevol privatització dels serveis públics, ja que en molts casos s’empitjora la qualitat del servei i hi ha una precarització dels llocs de treball.

Per evitar aquesta precarització, es considera imprescindible introduir clàusules socials als plecs de condicions de contractació, que garanteixin que per a una mateixa feina es percep el mateix salari, i cal que el conveni de l’Ajuntament de Badalona sigui el conveni col·lectiu de referència.