CCOO del Barcelonès organitza una jornada sobre retallades socials i la seva repercussió sobre la vida de les persones

Enfront dels reiterats atacs a l’Estat del benestar

Demà divendres, 3 de desembre, CCOO del Barcelonès, enfront dels reiterats atacs a l’Estat del benestar, organitza una jornada sobre retallades socials i la seva repercussió sobre la vida de les persones.

La jornada, que tindrà lloc a la sala d’actes de CCOO de Catalunya, s’iniciarà amb una presentació a càrrec de Raquel de Haro, secretària de Polítiques Socials i Habitatge de CCOO del Barcelonès, i girarà entorn de les diverses potes de l’Estat del benestar i les repercussions que les retallades dels últims temps tenen sobre la vida quotidiana de les persones.

Així, en una taula rodona, es tractaran temes relacionats amb les prestacions socials com a eina d’equilibri pressupostari, el copagament sanitari o l’educació com a dret de ciutadania. La taula rodona tindrà lloc una vegada desenvolupada la ponència marc, a càrrec de Jordi Merino, sociòleg de la Universitat de Girona. La jornada serà clausurada per Àngel Crespo, secretari general de CCOO del Barcelonès.

Per CCOO del Barcelonès, en situacions de crisi econòmica l’Estat del benestar hauria de continuar reforçant-se, per fer front a les situacions que requereixen protecció a les persones i posar fre al perill d’augment de les desigualtats i el deteriorament de la cohesió social.

Amb aquesta jornada s’ha volgut posar l’accent en les polítiques públiques i socials, que són a l’eix del debat, per donar a conèixer els arguments i les propostes de la nostra organització, tant als centres de treball com a la resta de la ciutadania.

Podeu veure les imatges de la jornada.