INFORME SOBRE L’EVOLUCIÓ DEL PREU DEL TRANSPORT PÚBLIC 2010

Es dispara l’increment del preu del transport públic durant el 2010

Després d’un més des de l’augment de l’IVA, podem veure ja sobre dades fiables la repercussió real en l’increment del cost per als usuaris de la mobilitat pública.

Les dades disponibles en relació als preus del transport públic indiquen que els increments més acusats es concentren en aquells títols que són els més utilitzats, és a dir, la targeta T-10, la T-Mes i la T-50/30. Aquest augment és especialment significatiu des de l’any 2005 fins a l’actualitat. L’increment tarifari més alt correspon a la T-10, un 3,25% més el juliol de 2010, seguit de la T-Mes, amb un 2,92% i la T- 50/30, amb un 2,86%.

CCOO del Barcelonès ha volgut deixar palès aquest increment, amb una actualització de l’estudi sobre l’evolució del preu del transport públic a la comarca, al llarg dels últims anys, i que es va publicar a principis de 2010.

Recentment, la Unió Comarcal de CCOO ha publicat un informe sobre l’evolució de les tarifes del transport públic al Barcelonès, al llarg dels últims anys.

L’estudi, elaborat per la Secretaria d’Estudis, amb la col.laboració de l’àrea tècnica, permet conèixer amb detall, i de forma comparada, tant l’evolució general de preus del sistema de transport públic, com els canvis que han anat experimentant els diversos títols de transport, al llarg dels anys.

Feu clic per a veure l’infome actualitzat