CCOO del Barcelonès presenta el llibre ‘Haissa, història d’una tragèdia obrera en el tardofranquisme’

Dins del programa d’actes per a la celebració de la Diada de Sant Jordi

Dins del programa d’actes per a la celebració de la Diada de Sant Jordi, CCOO del Barcelonès presenta el llibre ‘Haissa, història d’una tragèdia obrera en el tardofranquisme’.

La presentació, que tindrà lloc demà, 23 d’abril, a les 10.30 h a la sala d’actes de CCOO a Via Laietana, comptarà amb la presència de l’autor del llibre, l’historiador i professor Emili Ferrando, que farà una exposició de la seva tasca d’investigació al voltant dels tràgics fets que recull la seva obra.

Haissa era una fàbrica tèxtil badalonina, on treballaven moltes dones joves, que el 17 de maig de 1974 va ser destruïda en pocs minuts per un incendi que va matar cinc treballadores i un treballador. Una tragèdia, provocada per la falta de condicions de seguretat a la fàbrica, que va ser ràpidament tapada i oblidada, i que CCOO del Barcelonès considerem de justícia recuperar.

D’altra banda, les dones de CCOO del Barcelonès, juntament amb la Secretaria de Cultura de CCOO de Catalunya, organitzen un punt cultural al vestíbul de la seu central del sindicat, on els llibres seran els protagonistes.