CCOO del Barcelonès organitza un itinerari cultural pel barri del Poblenou: ‘La Barcelona de les xemeneies’

Dissabte 20 de març, en el marc del seu programa d’activitats culturals

En el març del programa d’activitats culturals de CCOO del Barcelonès el proper dissabte 20 de març, al matí, s’organitza un itinerari cultural: “La Barcelona de les xemeneies”

El recorregut, que comença a Ca l’Aranyó, visitarà les fàbriques de Can Felipa, Vapor Llull, Farinera La Asunción, El Cànem, Can Saladrigas, la Cooperativa La flor de Maig i la Rambla. El recorregut finalitzarà a la plaça Prim, també anomenada dels Socialistes Utòpics.

L’itinerari il•lustra d’una banda el procés d’industrialització del segle XIX que va transformar el barri del Poblenou, anomenat popularment com la Manchester Catalana, i, d’altra banda, les condicions de treball, l’associacionisme i el moviment obrer.

L’activitat s’acompanya amb un dossier informatiu de l’itinerari. Dossier que ha estat realitzat amb la col•laboració de companys i companyes de la nostra organització, com Dolors Vallejo de la Federació d’Ensenyament de CCOO de Catalunya o Salvador Clarós, responsable de Política Industrial de CCOO del Barcelonès.

Així mateix, cal remarcar la col•laboració en l’activitat de l’associació de veïns de Poblenou.