CCOO impulsa una acampada de treballadores i treballadors de la neteja a la plaça de Sant Jaume de Barcelona per reclamar la millora de les condicions laborals del sector

Noves mobilitzacions en el sector de la neteja d’edificis i locals de Catalunya

Després de la multitudinària assemblea de treballadors i treballadores de la neteja d’edificis i locals que va tenir lloc ahir a les Cotxeres de Sants de Barcelona, amb més de 700 assistents, CCOO ha convocat demà, divendres, a la tarda, a les 17 hores, l’inici d’una acampada de treballadors i treballadores del sector a la plaça de Sant Jaume de Barcelona per reclamar la millora de les condicions laborals en el sector i el desbloqueig en les negociacions del conveni. Els convocants són conscients de les dificultats que comporta fer aquesta acampada, però encara i així mantenen la convocatòria, a la qual de moment hi ha confirmades un centenar de persones. La intenció és que l’acampada es mantingui fins al dilluns 8 de març, Dia internacional de la dona treballadora.

Cinc són els punts fonamentals que reclama CCOO. Es demana un mateix text del conveni i una mateixa aplicació per a tot Catalunya, sobretot es vol que s’apliqui un mateix salari. Cal l’equiparació salarial de Lleida amb la resta de províncies, ja que actualment el salari anual de les treballadores lleidatanes és 1.500 euros inferior al de la resta de Catalunya. L’augment salarial que reclama CCOO és de tres euros per dia natural per arribar als mil euros. CCOO també reivindica la reducció de la jornada laboral i que el conveni garanteixi que en cas d’acomiadament improcedent d’un treballador sigui aquest qui decideixi si l’accepta o bé si prefereix incorporar-se al seu lloc de treball.

El passat mes d’octubre, CCOO va impulsar una campanya a favor de la millora de les condicions laborals en el sector sota el lema: “Netegem els salaris baixos i la precarietat del nostre sector!”

CARTELL DE LA ACAMPADA