CCOO del Barcelonès reclama inversions en l’adequació del sòl industrial de la ciutat

Recentment, un bomber ha mort i un nen ha resultat greument ferit a Barcelona en un accident que s’ha produït en una instal•lació industrial sembla que en mal estat, o mal senyalitzada i mal protegida.

CCOO del Barcelonès lamenta els fets i fa palesa la seva solidaritat amb els bombers i amb els afectats.

Així mateix, vol cridar l’atenció sobre l’estat d’instal•lacions de tipus industrial, tant transformadores (com en aquest cas), com d’altres tipus (locals mal tancats i en perill de ruïna, conduccions d’aigua, de gas o cables elèctrics en façanes, rases mal tapades, edificis semiutilitzats sense cap tipus de manteniment ni control, etc.). Instal•lacions que resten en zones de la ciutat de llarga tradició industrial i que avui, descuidades, esperen que arribi la requalificació mentre es degraden lentament i es converteixen en un potencial perill per a ciutadans i ciutadanes.

CCOO del Barcelonès insta una vegada més, i ja es converteix en una tradició, a l’Ajuntament de la ciutat de Barcelona a definir un pla d’usos del sòl industrial existent a la ciutat, i que reuneixi almenys aquestes condicions:

• En primer lloc, definició d’un pla d’adequació del sòl industrial de la ciutat, invertint en urbanització del terreny, seguretat, accessos, definició del tipus d’indústria compatible amb altres usos de la ciutat i protecció de la indústria existent a la ciutat.
• En segon lloc, compromís de no requalificar més terreny industrial en sòl urbanitzable per a habitatge i, per tant, protecció legal al terreny industrial.
• En tercer lloc, oferir als industrials avui actius a la ciutat garanties de continuïtat de les seves activitats, i suport per a la seva renovació, modernització i actualització de les seves instal•lacions productives.

CCOO del Barcelonès creu que avui és imprescindible contemplar i definir accions per a la consolidació del teixit industrial existent a tots els barris de la ciutat, i especialment al Bon Pastor, Montsolís, Verneda Industrial i Torrent de l’Estadella.

CCOO del Barcelonès demana a l’Ajuntament la constitució d’una mesa de la indústria i l’economia a la ciutat, en el marc del model de ciutat complexa, i amb la vista posada a la recuperació d’una economia local diversificada, basada en el cicle complet d’investigació, disseny, desenvolupament, fabricació i comercialització de tots els productes industrials possibles; fent compatible la indústria amb els serveis d’alt valor afegit: activitats terciàries com ara el turisme, la cultura, l’esport i el lleure, la investigació i la transferència tecnològica i en l’economia del coneixement.