La cooperativa promoguda per CCOO, Habitatge Entorn, inicia les obres de 72 habitatges amb protecció oficial a l’Hospitalet de Llobregat

Demà dijous, 28 de gener, a les 16.00 hores

La cooperativa promoguda per CCOO de Catalunya, Habitatge Entorn, col•locarà demà dijous, 28 de gener de 2010, a les 16.00 hores, la primera pedra dels 72 habitatges amb protecció oficial que es començaran a construir al Sector Gornal, de l’Hospitalet de Llobregat. Aquesta serà la tercera promoció de la cooperativa a la ciutat de l’Hospitalet, i se situa al carrer Amadeu Torner amb carrer Aprestadora.

L’acte comptarà amb la presència de Núria Marín, alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat; Jordi Llorens, director de Serveis de CCOO de Catalunya; Àngel Crespo, secretari general de CCOO del Barcelonès, i Jordi Giménez, president d’Habitatge Entorn.

Els habitatges, que han estat acollits a protecció oficial, tenen 3 dormitoris, i una superfície mitjana de 86,15 m2 útils. Com és habitual a les promocions d’Habitatge Entorn, els habitatges tenen inclosos en el preu final una plaça d’aparcament i un traster. El preu mitjà previst dels habitatges és de 205.588 euros.

Els 72 habitatges que es comencen a construir han estat compromesos en un 71,83% a persones d’entre 20 a 35 anys. Els socis aporten mensualment la quantitat de 1.000 euros, i hauran de pagar fins al lliurament de claus una quantitat aproximada de 48.000 euros. Un crèdit hipotecari protegit, al qual se subrogaran, permetrà als nous propietaris acabar de pagar els seus pisos.

El projecte ha estat redactat pels arquitectes Ricard Mercadé i Rogel i Aurora Fernández i Grané, que també es farà càrrec de la direcció facultativa, i l’arquitecte tècnic és Ramon Garriga i Rufach. L’empresa constructora d’aquests habitatges és Agrupación Guinovart Obras y Servicios Hispania, SA de Barcelona.

Habitatge Entorn ha lliurat, des de 1993 fins ara, les claus de 6.200 habitatges distribuïts per diverses poblacions catalanes; té en construcció 175 habitatges, alhora que té en fase de promoció 541 habitatges més. A la comarca del Barcelonès, la cooperativa ja ha lliurat 861 habitatges (92 a Badalona, 481 a Barcelona, 92 a l’Hospitalet de Llobregat i 138 a Sant Adrià de Besòs), té en projecte 58 -a Barcelona- i, en construcció, 58 a Barcelona i els 72 a l’Hospitalet de Llobregat, que s’inicien ara.