El saló d’actes de CCOO acollirà l’acte “Cas Millet: control social contra la corrupció”

Demà dijous a les 19.00 h a la seu de CCOO (Via Laietana, 16, Barcelona)

Demà dijous 22 d’octubre, a les 19 h, se celebrarà al saló d’actes de CCOO l’acte “Control social contra la corrupció”, centrat en les repercussions socials del “Cas Millet” que afecta entitats tan significatives per a la societat catalana com l’Orfeó Català, la Fundació Palau de la Música o l’Agrupació Mútua del Comerç i la Indústria.

L’acte està convocat per la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona, l’Observatori DESC, el Centre de Treball i Documentació i CCOO del Barcelonès. Entitats totes elles profundament preocupades pel fenomen de la corrupció, aquesta vegada lligada a un segment dels més granats de la burgesia catalana, que no sembla estar exempta de la passió per acumular diners, fins i tot amb l’ús de pràctiques que tot sembla indicar corruptes i fraudulentes.

L’acte expressa la voluntat del ric i ample moviment associatiu de la societat catalana, sorgit històricament moltes vegades de la vitalitat del moviment obrer i popular català, de no veure’s afectat per aquesta lamentable i vergonyosa situació.

Una situació que denota l’amoralitat d’unes persones que, afirmant treballar pel país i per “fer pàtria”, reconeixent haver manipulat la bona fe d’associats, cantaires i aficionats a la música, com la de tots els ciutadans i ciutadanes que contemplem astorats com la corrupció embruta entitats tan històriques i assentades com les afectades en aquest cas.

Per a CCOO del Barcelonès les entitats associatives de tots tipus representen avui la columna vertebral de la participació social i democràtica que emana de la pròpia societat. La seva riquesa, el seu grau de compromís i la seva vitalitat asseguren la democràcia i la llibertat més enllà de la gestió dels propis governs. Ni la pròpia societat ni les seves entitats més representatives ens mereixem aquest espectacle groller, avui en mans de la justícia, que esperem que sigui prou eficaç per prendre les mesures més oportunes.

En l’acte (al saló d’actes de CCOO: Via Laietana, 16, Barcelona) hi participaran l’exfiscal anticorrupció Carlos Jiménez Villarejo, María Mas, representant de l’Associació de Veïns del Cas Antic, David Fernández de l’Ateneu La Torna i Albert Recio, vicepresident de la FAVB.

Oficina de premsa de CCOO del Barcelonès
Barcelona, 21 d’octubre de 2009