CCOO del Barcelonès es posiciona en contra de la privatització dels serveis funeraris de Barcelona

La Unió Comarcal de CCOO del Barcelonès expressa la seva preocupació per la falta de definició del model de gestió i prestació dels serveis públics per part de l’equip de govern municipal

Sorprèn que en un context de crisi econòmica, i de fracàs de polítiques neoliberals impulsores de privatitzacions, es posi un servei públic tan sensible i essencial en mans del mercat.

Aquesta voluntat, totalment inadequada des d’una perspectiva social de ciutat, eliminaria la prestació d’aquest servei com a públic i privaria la ciutat de Barcelona dels guanys socials i econòmics que generen els serveis funeraris actualment.

CCOO al seu moment ja es va posicionar en contra de l’entrada d’una empresa de capital risc a l’accionariat de la societat municipal.

CCOO del Barcelonès no està d’acord que l’Ajuntament obri la porta al control dels serveis funeraris de Barcelona a una societat privada, traient-lo del control públic i democràtic.

CCOO del Barcelonès vol, així mateix, posar l’accent en el fet que aquesta possible operació acabi comportant un augment de preus i un descens de la qualitat del servei, que acabaran pagant els usuaris, i una precarització dels llocs de treball d’aquests serveis.