CCOO exigeix la implantació total del Pla de Mobilitat de la Ciutat de la Justícia i la potenciació de la xarxa pública de transport

El Sindicat valora positivament la creació de zones verdes per als residents a l’Hospitalet

L’impacte provocat pel creixement de la mobilitat i, especialment, del trànsit privat al voltant de la Ciutat de la Justícia es fa sentir especialment a la ciutat de l’Hospitalet, que ha reaccionat amb la decisió d’implantar la zona verda per a aparcament de residents a la zona urbana propera a la Ciutat Judicial, recollint d’aquesta manera l’experiència prou positiva, pel que fa a les zones verdes, de la ciutat de Barcelona.

CCOO del Barcelonès vol fer algunes consideracions al respecte:
– En primer lloc hem d’exigir la implantació total del Pla de Mobilitat, que va ser insistentment reclamat ja fa anys pel nostre Sindicat i que finalment va ser acordat en el seu moment per a l’entorn urbà de la Ciutat Judicial, però que encara no està implantat en la globalitat de les mesures acordades. Probablement, si l’oferta de transport públic i mobilitat sostenible fos més completa, més popularitzada, defensada i coneguda, el trànsit privat també funcionaria millor, perquè seria menor. 

– CCOO porta des del mes d’abril d’enguany exigint la convocatòria de la Mesa Tècnica del Pla de Mobilitat de la Ciutat Judicial, sense cap resposta fins avui. Volem denunciar la desídia dels responsables de l’enrenou i la responsabilitat que rau rau bàsicament en el Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya. 

– Reconeixem la iniciativa presa per l’Ajuntament de l’Hospitalet pel que fa a les mesures per ordenar l’aparcament dels residents. Les zones verdes han demostrat, en l’experiència de Barcelona, la seva utilitat i és bo que aprenguem de les coses positives per reduir el trànsit privat a les nostres ciutats. 

– També li volem fer arribar a l’Ajuntament la necessitat d’acordar aquestes mesures amb al conjunt de les organitzacions ciutadanes. Quan parlem de mobilitat cal cercar complicitats, perquè és un tema extremadament sensible. El teixit ciutadà organitzat, els veïns, el món del treball i els col•lectius d’usuaris són imprescindibles per garantir l’èxit de la iniciativa. Cal veure la globalitat de la ciutat i no prendre mesures improvisades i condicionades per problemes puntuals. 

– Prendre mesures com la implantació de les zones verdes exigeix una visió global de la ciutat, en el nostre cas, gairebé visió metropolitana, perquè afecta dues ciutats que estan unides en la seva trama urbana. En aquest sentit, CCOO creu que cal acompanyar les mesures de reducció del trànsit privat amb mesures de potenciació de la xarxa pública de mobilitat, les seves freqüències, els seus horaris i la seva intermodalitat. CCOO sap positivament que el món del treball, els accessos i tornades a la feina, i la mobilitat obligada per raons de treball, són elements clau en aquest sentit i són temes que s’han de solucionar o, d’altra manera, una mesura que és, en si, positiva, no funcionarà.