CCOO denuncia l’incompliment de les primeres mesures del protocol d’actuació per solucionar els problemes d’escolarització a Santa Coloma de Gramenet

Ajuntament i Departament d’Educació no executen les primeres mesures

Després de diverses mobilitzacions del professorat i de la comunitat educativa durant els mesos de setembre i octubre, l’Ajuntament de Santa Coloma i el Departament d’Educació van signar un protocol d’actuació. Es comprometien a crear 780 noves places escolars per al proper curs 2009-2010 i a obrir aquest trimestre 4 noves aules per evitar superar la ràtio de 25 alumnes de forma generalitzada al centres de la ciutat com s’està fent des de l’inici de curs.

Aquest compromís s’està incomplint i les noves matrícules en aquest inici de trimestre es continuen adjudicant per sobre de les ràtios.

El 50% de les aules d’educació infantil i primària (+ 25 alumnes per aules) i el 90 % dels primers cursos de secundària (+30 alumnes per aula) continuen estant per sobre de les ràtios establertes i neguem rotundament les manifestacions en el sentit que millora la situació. Les comissions d’escolarització, autoritzades pel serveis territorials, continuen adjudicant per sobre de ràti i utilitzen un criteri que hauria de tenir un caràcter d’excepció.  Les quatre noves aules que haurien d’haver entrat en funcionament per evitar el degoteig de nova matrícula no han estat adequades i, hores d’ara, no es preveu cap solució a curt termini.

CCOO manifestem la nostra protesta davant d’aquest incompliment i manifestem la nostra preocupació. Si aquests incompliments es traslladen a altres punts de l’acord, ens situarem davant d’una greu situació a la ciutat. CCOO, conjuntament amb la comunitat educativa local, hem reclamat a les dues administracions una resposta sobre l’aplicació.

Reiterem una vegada més
– No volem cap aula amb més de 25 alumnes.
– Exigim la participació en la planificació i el seguiment dels acords. 
– Exigim el compliment del que van signar les dues administracions.

CCOO amb altres sindicats de l’ensenyament públic convoquem una manifestació a Santa Coloma contra la política educativa del Departament i exigim a Santa Coloma el compliment de les mesures per crear noves places escolars.