CCOO del Barcelonès presenta l’estudi ‘la mobilitat i l’accessibilitat dels polígons industrials a Badalona’.

CCOO de Badalona ha realitzat un estudi sobre la mobilitat als polígons industrials, amb l’objectiu de detectar les necessitats de transport públic que tenen els treballadors i les treballadores dels polígons de la ciutat per accedir al seu lloc de feina d’una manera còmoda, segura i sostenible.

L’estudi, basat en l’anàlisi de les enquestes repartides entre els treballadors dels diferents polígons de la ciutat, ofereix resultats prou interessants, que donen base argumental a les reivindicacions que, sobre mobilitat pública, realitza CCOO des de ja fa temps.

Constatem que més del 58 % dels treballadors accedeixen al seu lloc de feina amb el seu vehicle particular, i més del 10% hi van a peu. Només el 7% hi van amb bus, poc més del 4% en el metro i no arriba al 2% l’ús del tren.

Aquesta realitat ens indica, i així ho expressa l’estudi, que el transport públic a Badalona, des del punt de vista de la mobilitat per raons de treball, és molt deficient. L’estudi treu la conclusió que ni les línies existents, ni les freqüències, ni els horaris s’adapten a les necessitats de treballadors i treballadores.

L’estudi que presentem aporta mesures i reivindicacions respecte a la negociació col•lectiva, però també respecte a les responsabilitats de les diferents entitats implicades en la mobilitat pública, començant pel propi Ajuntament de la ciutat.

Demà 23 de setembre, a les 10 del matí, es presentarà l’estudi als delegats i delegades de CCOO de la ciutat, i posteriorment es presentarà, a les 12,30 hores, en roda de premsa.