CCOO organitza un debat sobre el futur del ferrocarril a Badalona

En el marc de la revisió del Pla director d’infraestructures que, en el cas de Badalona, coincideix amb el procés d’elaboració del Pla de mobilitat urbana (PMU) de la ciutat, la Unió Local de CCOO de Badalona organitza un debat, amb el suport i la participació de l’Associació per a la Promoció del Transport Públic (PTP), sobre el model de ferrocarril desitjable per a la ciutat en el futur més immediat, que, en termes d’infraestructures, pot ser a 10 anys vista.

Els temes que es tractaran estan relacionats amb el desviament de l’actual via de RENFE ‘ Rodalies per la costa, la prolongació del tramvia i les connexions intermodals amb la xarxa de metro i d’autobusos urbans. Igualment, analitzarem les possibilitats de connectar Badalona mitjançant ferrocarril, per l’interior directament amb el Vallès, per Montcada i Reixac, o el joc que pot donar l’actual traçat de l’autopista en la perspectiva de compartir el seu espai amb una via de ferrocarril.

La Unió Local de CCOO de Badalona està participant activament en els treballs que han de permetre aprovar, dintre d’aquest mandat municipal, el PMU de la ciutat. En aquest sentit, hem elaborat un document de propostes que vincula el PMU tant a la remodelació urbana de la ciutat com al desviament de la línia de ferrocarril de la costa per recuperar l’accés al mar i la prolongació del tramvia fins a l’estació de RENFE de Montgat.