CCOO de Catalunya rebutja les manifestacions de la secretària general de la Funció Pública de la Generalitat quan diu que cal replantejar entre 15 i 20 mil llocs de treball

CCOO mostra el seu absolut rebuig a les provocadores manifestacions de la secretària general de la Funció Pública de la Generalitat.

La Sra. Pilar Pifarré manifesta que en l’Administració de la Generalitat de Catalunya hi ha massa personal i cal “replantejar” el lloc de treball d’entre 15.000 i 20.000 persones.

La secretària general de la Funció Pública culpa el tripartit d’un creixement incontrolat de l’Administració els últims anys. El que sembla no voler saber és que l’increment està documentat, i té xifres.

Si bé és cert que en els darrers anys s’ha produït un increment dels empleats públics, aquest increment ha estat bàsicament en personal docent i en forces de seguretat. Increments absolutament justificats per l’augment del cens de la població, les necessitats d’escolarització i les demandes socials.

Malgrat aquest creixement dels últims anys, Catalunya és la CA que té menys empleats públics (personal funcionari i laboral), per habitant. La ràtio habitants/empleats públics a Catalunya és de 24,3, quan la mitjana d’Espanya és de 17 habitants per empleat públic, a Suècia 8 habitants/empleats públic i a Finlàndia 9.

És evident l’intent del Govern actual de desprestigiar els serveis públics, ja que els seus treballadors i treballadores no podran donar, per sobrecàrrega de feina, l’atenció de qualitat que la ciutadania requereix.

Aquestes mesures confirmen el disseny anunciat ja pel conseller de Sanitat, entre altres, que aposta per la privatització dels serveis públics. La disminució de treballadors i treballadores públics comportarà el creixement del sector privat subvencionat, i contràriament al que s’anuncia, un increment de la despesa a mig i llarg termini, i la disminució de l’equitat i de la justícia social.

CCOO estem disposats a defensar els llocs de treball del personal de l’Administració pública, ja que són la garantia que es puguin prestar els serveis públics en condicions de qualitat, i exigim als seus responsables que s’obri un àmbit de negociació al qual estan obligats i al qual els representants dels treballadors tenim dret.