Via Laietana 16, 7a planta - 08003 Barcelona    934812841   Fax. 934812921    ceres@ccoo.cat  
format impressió |  contrast  

           centre d'estudis i recerca sindicals

Inici web
Cerca ràpida  
 
Via Laietana, 16, 7a planta
08003 Barcelona

Horari matins:
dl.a dv.de 9 a 14 h
Horari tardes:
dl.a dj.de 16 a 18.30 h

 ceres@ccoo.cat
 biblioteca@ccoo.cat
 93 481 28 41
Fax. 93 481 29 21

ccoo.cat utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar l'experiència d’usuari. Més informació sobre la política de cookies


Catalunya, al capdavant en creixement, i a la cua pel que fa a qualitat de l'ocupació i despesa social

CCOO de Catalunya publica una nova actualització de les dades de l'Eurobaròmetre social, elaborat per l'àmbit d'estudis del sindicat


Foto L’Eurobaròmetre social és un estudi elaborat pel CERES (Centre d’Estudis i Recerca Sindicals) de CCOO de Catalunya segons una sèrie de 33 taules amb dades socioeconòmiques i socials de tots els països de la Unió Europea (UE), la mitjana de la UE i Catalunya.

Les principals conclusions de la darrera actualització són les següents:
- L’any 2016 l’economia catalana presenta un creixement del 3,5%, que és lleugerament superior al d’Espanya (3,3%) i se situa més d’un punt per sobre de la mitjana europea (1,9%). Només 3 països de la UE van créixer més que Catalunya.
- Aquest creixement econòmic comparativament superior contrasta, però, amb unes dades d’atur, qualitat de l’ocupació i despesa social de les pitjors de la Unió Europea.
- La taxa d’atur catalana, tot i la reducció interanual iniciada el 2014, és la pitjor després de la grega i l’espanyola, especialment en el cas de les dones. L’atur de llarga durada i la taxa d’atur juvenil de Catalunya són els quarts més alts d’Europa.
- La taxa de temporalitat catalana és la 4a més alta d’Europa i el percentatge de treball a temps parcial involuntari també és dels més alts. Això és especialment preocupant en el cas de les dones, el percentatge de treball involuntari de les quals triplica el dels homes.
- La despesa en protecció social és també de les més baixes d’Europa. En concret, la despesa en protecció social a Catalunya és inferior a la de Grècia i la despesa pública en educació és la segona més baixa després de Romania.

Trobareu l’Eurobaròmetre social a Iternet:
https://www.ccoo.cat/eurobarometre/

I aquesta infografia:
https://www.ccoo.cat/pdf_documents/2017/eurobarometre_infografia.pdf

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 16 de novembre de 2017

16/11/2017

Identificació
Usuari/a Password

Identificació temporalment deshabilitada
Idiomes


© CCOO de Catalunya | | | Avís legal

Aquesta pàgina compleix els estàndards del World Wide Web Consortium (W3C) i és accessible per a persones discapacitades.

Codi XHTML 1.0 Transitional vàlid! CSS Vàlid! Nivell A de les Directrius d'Accessibilitat per al Contingut Web 1.0 del W3C-WAI