Via Laietana, 16. 7a planta
08003 Barcelona.
Tel. 93 481 27 81
fcg@ccoo.cat
 contrast  
Idiomes


  

ccoo.cat utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar l'experiència d’usuari. Més informació sobre la política de cookiesNotícies 

Universitat Progressista d'Estiu de Catalunya 2017

L'edició 2017 està inspirada en la coneguda frase d'Antonio Gramsci: “El vell món es mor. El nou triga a aparèixer. I en aquest clarobscur sorgeixen els monstres”. Per fer-ho senzill ho hem adaptat i el lema d'enguany serà “En l'interval sorgeixen monstres“.


40 anys de la matança d'Atocha

CCOO del Baix Llobregat, Alt Penedès, Anoia i Garraf retran un homenatge als advocats laboralistes d'Atocha, quaranta anys després de la matança. L'acte es celebrarà el divendres 26 de maig a les 18:00 hores als locals de CCOO de Cornellà de Llobregat,


Presentació del fanzín 'CCOOMICS'

Presentació del fanzín 'CCOOMICS', amb historietes de contingut social realitzades per alumnes de les escoles d'art La Llotja de Barcelona i Pau Gargallo de Badalona. L'acte tindrà lloc el dimarts 30 de maig, a les 17.30h, a l'Espai l'Assemblea (Via Laietana, 16, soterrani, Barcelona).


Maig de la Cultura i el Treball 2017

CCOO de Catalunya ha organitzat una sèrie d'activitats culturals en el marc del Maig de la Cultura i el Treball 2017, que tindran lloc fins al 30 de maig.


Exposició Pere Díez Gil, 70 anys de trajectòria artística: Reivindicació i compromís

Exposició, en el Maig de la cultura i el treball, Pere Díez Gil, 70 anys de trajectòria artística: Reivindicació i compromís. Una mostra de les obres de l'artista que es podran veure al vestíbul de CCOO de Catalunya a Via Laietana, 16 de Barcelona del 21 d'abril al 26 de maig.


Premi Aurora Gómez, a la lluita feminista en l'àmbit laboral 2017

La Fundació Cipriano García - CCOO de Catalunya ha obert la convocatòria de la 8ª edició, 2017, del Premi Aurora Gómez, a la lluita feminista en l'àmbit laboral.


Congrés internacional sobre la revolució russa, del 25 al 27 d'octubre del 2017, a Barcelona

Amb motiu de la commemoració del centenari de la Revolució Russa (1917-2017), del 25 al 27 d'octubre del 2017, es celebrarà a la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona, un congrés internacional sobre la revolució russa.


Lliurament dels premis de poesia Miquel Martí i Pol i José M. Valverde de CCOO de Catalunya

CCOO de Catalunya ha dut a terme l'acte de lliurament dels seus premis de poesia, el 28è Premi de Poesia Miquel Martí i Pol, en llengua catalana, i el 21è Premi de Poesia José M. Valverde, en llengua castellana


Atorgats els premis de poesia de CCOO de Catalunya

Atorgats els premis del 28è Premi de Poesia Miquel Martí i Pol, en llengua catalana, i del 21è Premi de Poesia José M. Valverde, en llengua catalana.


Premis de Poesia de CCOO de Catalunya: Martí Pol i José M. Valverde

El proper 13 de maig, a les 12 h, a la plaça Víctor Balaguer de Barcelona, tindrà lloc l'acte de lliurament del 28è Premi de Poesia Martí Pol i del 21º Premio de Poesía José Mª Valverde.


Seminari: “La lluita per a la revitalització dels sindicats japonesos: l'organització dels treballadors després de la desregulació del mercat laboral”

El proper dimarts, 9 de maig, dimarts, a les 16:00 hores, a l'Speaker's Corner (Sala Assemblea) de CCOO de Catalunya, Via Laietana núm. 16, soterrani, tindrà lloc el seminari “La lluita per a la revitalització dels sindicats japonesos: l'organització dels treballadors després de la desregulació del mercat laboral”, amb el professor Hiroaki Watanabe de la Universitat de Sheffield.


Pel·lícula: 'Gràcies, patró' ('Merci Patron')

Dins dels actes commemoratius del 1er de Maig, CCOO del Vallès Oriental, Maresme i Osona, han organitzat la emissió de la pel·lícula - documental, Gràcies Patró (Merci Patron), de François Ruffin, pel proper 4 de maig, a les 20,30 h, al Cinema Alhambra de La Garriga, carrer Calàbria nº 13.


Acte central Primer de Maig

Dintre dels actes del 1r de Maig d'enguany, el dijous 27 d'abril a les 17:00h a la sala d'actes de CCOO a Cornellà, l'Aula Garcia Nieto es va presentar la projecció del documental "El Cinturón Rojo".


La memòria de les víctimes de l'Holocaust

Conversa amb Marta Marin-Dominè, professora de literatura i directora del Centre for Memory and Testimony Studies (Laurier, University, Canada) i Ricard Bellera, secretari de Treball, Economia i Estudis de CCOO de Catalunya, sobre la memòria de les víctimes de l'Holocaust.


Torna la Mostra de Cuines Obreres de Barcelona

La 19a Mostra de Cuines Obreres tindrà lloc dijous, 27 d'abril del 2017, a les 18 h, a la sala 11 de la seu de CCOO de Catalunya a Barcelona (Via Laietana, 16, 1a planta). La mostra és organitzada pel CFA Manuel Sacristán i el Servei Lingüístic, amb la col·laboració de l'Àrea de Cultura.


Visita guiada a la instal·lació audiovisual: Je vous offre les oiseaux/us ofereixo els ocells

Visita guiada a la instal·lació audiovisual de Marta Marin-Dominè, Je vous offre les oiseaux/us ofereixo els ocells, a la Capella de Santa Àgata MUHBA, a la Plaça del Rei el dimarts 25 d'abril a les 17,30 hores


La lluita per la devolució del Patrimoni Sindical. L'ocupació del sindicat vertical a Mollet

Acte en commemoració de l'ocupació del sindicat vertical a Mollet, el 29 d'octubre de 1979 en la lluita per la devolució del Patrimoni Sindical, amb la participació de José Luis López Bulla, el dilluns 24 d'abril a Mollet.


40 Anys de la massacre d'Atocha. Una acció criminal, un antemptat contra la democràcia

Acte de record de la massacre d'Atocha, amb Alejandro Ruiz-Huerta, sobrevivent dels fets que ens farà un relat i el seu significat, a Sabadell, el divendres 21 d'abril a les 19 hores.


Acte d'homenatge als republicans que foren represaliats pel franquisme

La Fundació Cipriano García - CCOO de Catalunya va participar a l'acte d'homenatge als republicans que foren represaliats pel franquisme, que va tenir lloc el passat 18 d'abril, al pati de la Biblioteca del Palau del Parlament.


La República és viva! / ¡La República está viva!

Penjada de banderes republicanes a l'Espai de la Memòria Dones/Presó, per commemorar el 14 d'abril, organitzat pel Grup Promotor del Monument a la Presó de Dones de les Corts


CCOO lamenta la mort d'Apolo Giménez, històric sindicalista del Vallès Occidental

Lluitador incansable contra la repressió franquista, va ser acomiadat durant mes d'un any a Condiesel, junt amb altres companys, per defensar unes condicions de treball dignes.


CCOO lamenta la mort d'Enric Pubill, president de l'Associació Catalana d'Expresos Polítics del Franquisme

Enric Pubill, lluitador antifranquista, que patí presó prop d'onze anys, era el president de l'Associació Catalana d'Expresos Polítics del Franquisme i president del Consell de Participació del Memorial Democràtic


Presentació del llibre 'Los desaparecidos de Franco', de Francisco Moreno

El proper dimecres, 29 de març del 2017, a les 19 h, tindrà lloc la presentació del llibre 'Los desaparecidos de Franco, un estudio factual y teórico en el contexto de los crímenes internacionales y las comisiones de la verdad', de Francisco Moreno, a la seu de Blanquerna, c/ Alcalá, núm. 44, de Madrid.


Convocats els premis de poesia 2017 Miquel Martí i Pol i José M. Valverde,

La Secretaria de Formació Sindical, Estudis i Cultura de CCOO de Catalunya convoca el 28è Premi de Poesia Martí i Pol, en llengua catalana, i el 21è Premi de Poesia José M. Valverde, en llengua castellana.


Visita guiada de l'exposició "Dones del 36", al Centre Cívic La Sedeta

El dimecres 15 de març de 2017, a les 19 h, es farà una visita guiada de l'exposició "Dones del 36", al Centre Cívic La Sedeta, carrer Sicília, 321, Barcelona. Comentarà la visita: Rosa Sans, directora de la Fundació Cipriano García – CCOO de Catalunya


Pere Díez Gil. Reivindicació i compromís. 70 anys de trajectòria artística

El proper 28 de març de 2017, a les 12h., tindrà lloc l'acte d'inauguració de l'exposició: Pere Díez Gil. Reivindicació i compromís. 70 anys de trajectòria artística, organitzada per la Fundació Cipriano Garcia – CCOO de Catalunya.


Homenatge a Salvador Seguí

Divendres, 10 de març de 2017, a les 10 h, CCOO retrà homenatge a Salvador Seguí, "el Noi del Sucre", en commemoració del 94è aniversari del seu assassinat.


La plataforma Grup promotor per al futur monument de l'antiga presó de dones de les Corts recordarà la vida i obra de Tomasa Cuevas, lluitadora antifranquista

El Grup promotor per al futur monument de l'antiga presó de dones de les Corts, participa de l'itinerarari "Les Corts feminista”, organitzat per la Taula de Dones del districte, amb una activitat que consistirà en un punt d'informació sobre Tomasa Cuevas, lluitadora antifranquista a l'espai Dones|Presó (cantonada del carrer Joan Güell amb c/ d'Europa). L'atenció al públic es farà de 10h a 14h


Seminari internacional: "Narratives de la memòria sobre la violència de l'Estat: el parlar del victimari"

El dimecres 22 de febrer de 2017, de 9,30 a 14,00 h., a la Sala - Auditori de “El Born Centre de Cultura i Memòria”, carrer Comercial, 5, Barcelona, tindrà lloc el Seminari internacional: Narratives de la memòria sobre la violència de l'Estat: el parlar del victimari,


Converses negres

En el marc de la campanya "Casa nostra, casa vostra" i dels actes de BCNegra 2017, el proper dimarts, 14 de febrer, a les 18 h, tindrà lloc la presentació del llibres 'Aguas de venganza', de Miguel Pajares, i 'La muerte de Naim', de Salva Redón, a l'Espai l'Assemblea, Speakers' Corner, de la seu nacional de CCOO de Catalunya (Via Laietana, 16, soterrani, Barcelona).


Presentació del llibre: Can Ricart i el patrimoni industrial de Barcelona

El dimecres 1 de febrer de 2017, a les 18 h., tindrà lloc la presentació del llibre Can Ricart i el patrimoni industrial de Barcelona, de Salvador Clarós i Ferret, a l' Speakers' Corner Espai l'Assemblea, a Barcelona, la seu de CCOO de Catalunya, Via Laietana 16, soterrani.


'Segle XX, Revista Catalana d'Història'

S'ha publicat el número 9 de 'Segle XX, Revista Catalana d'Història', que, amb una periodicitat anual, pretén informar sobre l'estat de la recerca històrica i els principals debats historiogràfics amb una voluntat crítica i plural.


Actes en memòria de les víctimes de l'Holocaust

La Fundació Cipriano García i altres entitats memorialistes col.laboren en els Actes institucionals en commemoració del Dia Internacional en memòria de les víctimes de l'Holocaust


El blog d'en Joan Carles Gallego: "El ressò de la seva veu"

El secretari general de CCOO de Catalunya situa la matança dels advocats laboralistes d'Atocha a Madrid, el 24 de gener del 1977.


El blog d'en Joan Carles Gallego: "En el camí de La Camocha"

El secretari general de CCOO de Catalunya recorda els orígens del sindicat a la mina asturiana de La Camocha.


Què fem amb la Unió Europea?

A la Jornada es tractarà l'actual crisi de la Unió Europea i les alternatives a l'ordre neoliberal i als seus poders oligàrquics i tecnocràtics, per generar una altra manera de desenvolupar el projecte de construcció europea.


“Democratitzar la democràcia”, amb Jordi Borja, a la presentació del postgrau Idees i Experiències Polítiques Transformadores

El proper dimarts 10 de gener del 2017, a les 19 hores, a la seu de CCOO (Via Laietana, 16, Barcelona, sala 42, 4a planta), tindrà lloc l'acte públic de presentació del nou postgrau en Idees i Experiències Polítiques Transformadores. En el marc de l'acte de presentació, Jordi Borja, professor emèrit de la UOC, pronunciarà una conferència titulada “Democratitzar la democràcia”. .


Projecció del documental: España en dos trincheras. La Guerra Civil en color

"España en dos trincheras. La Guerra Civil en color" és una experiència audiovisual pionera al nostre país, i aporta una nova visió al drama de la Guerra Civil espanyola gràcies al rigor documental, al seu pols narratiu, a l'espectacularitat del color, a un nou so realista ja una banda sonora plena d'emoció.


Presentació del llibre: Educar adolescents… sense perdre la calma, de Jaume Funes

Dilluns, 12 de desembre del 2016, a les 18 h, a l' Speakers' Corner Espai l'Assemblea, CCOO de Catalunya (Via Laietana, 16, soterrani, Barcelona), tindrà lloc la presentació del llibre: Educar adolescents… sense perdre la calma, de Jaume Funes


Setze organitzacions reclamen que es jutgin els crims franquistes comesos a Barcelona

Demanen a l'Ajuntament de Barcelona que interposi una querella criminal perquè s'investigui, jutgi i condemni els responsables directes i indirectes.


Acte commemoratiu sobre les vagues del Baix Llobregat de 1976

El proper 1 de desembre, a les 18,00 h, tindrà lloc a la seu de CCOO de Cornellà de Llobregat, Ctra. d'Esplugues, 68 (Baix Llobregat), un acte commemoratiu dels 40 anys de les vagues al Baix Llobregat. Convoca l'Aula de formació Joan N. Garcia-Nieto de CCOO amb l'Associació per a la Memòria Històrica i democràtica del Baix Llobregat.


Presentació del llibre: 'Digues amb qui vas, i et diré com participes', de Mireia Bolíbar

Dilluns, 28 de novembre del 2016, a les 18 h, a l'Speakers' Corner Espai l'Assemblea (seu de CCOO de Catalunya, Via Laietana, 16, soterrani, Barcelona), tindrà lloc la presentació del llibre 'Digues amb qui vas, i et diré com participes', de Mireia Bolíbar, treball guanyador del Premi Ángel Rozas a la Recerca en Ciències Socials 2014.


Núria Sánchez Mira, guanya el Premi Angel Rozas, amb el treball 'La división social y sexual del trabajo en transformación. Un análisis de clase en un contexto de crisis'

La división social y sexual del trabajo en transformación. Un análisis de clase en un contexto de crisis, de Núria Sanchez guanya el Premi Angel Rozas, a la recerca en ciències socials per a investigadors i investigadores novells en la seva quarta edició.


Postgrau en 'Idees i experiències polítiques transformadores'

La Fundació Cipriano Garcia i la Fundació Nous Horitzons han signat un conveni de col·laboració amb la Universitat Autònoma de Barcelona per tal d'impulsar un postgrau propi de la Facultat de Ciències polítiques i Sociologia de la UAB, adreçat als alumnes universitaris, amb titulació acadèmica, i a persones sense la titulació requerida, vinculades a l'associacionisme polític i social, i a les institucions i administracions públiques.


CCOO de Catalunya lamenta la mort de l'històric advocat laboralista, Francesc Casares

Va orientar el seu despatx cap a la defensa de treballadors i, durant els anys de la dictadura franquista, a la defensa davant del Tribunal d'Ordre Públic dels perseguits en la lluita per les llibertats democràtiques, entre els quals una gran quantitat de militants de les Comissions Obreres.


Visita guiada: "Això em va passar. De tortures i d'impunitats, 1960-1978"

Visita guiada de l'exposició "Això em va passar. De tortures i d'impunitats, 1960-1978", al Born Centre de Cultura i Memòria, els dies 11 i 18 de novembre, a les 13h, i els dijous 17 i 24 de novembre, a les 18 h.


L'esquerra al sud d'Europa durant la dècada del 1970

Jornada internacional de debat centrada en l'anàlisi i la interpretació de les dinàmiques i dels canvis històrics (socials, culturals, econòmics i polítics) que es van produir a les societats del sud d'Europa als anys setanta, quan es compleixen 40 anys de les grans mobilitzacions socials que van produir-se l'any 1976, durant el procés de transició de la dictadura a la democràcia a Espanya.


Premi Aurora Gómez, a la lluita feminista en l'àmbit laboral, al Pla d'igualtat d'Unilever

El Premi Aurora Gómez, a la lluita feminista en l'àmbit laboral, d'aquest any, que atorga la Fundació Cipriano García - CCOO de Catalunya, ha estat per al Pla d'igualtat de l'empresa Unilever España, que té com a eix principal el compromís per la diversitat i la igualtat d'oportunitats.


Acte de lliurament del Premi Aurora Gómez, a la lluita feminista en l'àmbit laboral

El proper dijous, 3 de novembre del 2016, a les 16 hores, tindrà lloc l'acte de lliurament del Premi Aurora Gómez, a la lluita feminista en l'àmbit laboral, en el marc de l'XI Escola de Dones de CCOO de Catalunya, a la seu de CCOO de Cornellà (carretera d'Esplugues, 68, Cornellà de Llobregat).


Seat: inauguració del carrer d'Antonio Ruiz Villalba

En els actes commemoratius del 45è aniversari de l'assassinat de l'obrer de SEAT, Antonio Ruiz Villalba, el proper 18 d'octubre tindrà lloc la ofrena floral i la inauguració del carrer que durà el seu nom a la Zona Franca


Sabadell 1976. La vaga general

En el marc de la commemoració de la vaga general del 1976 de Sabadell, l'exposició de la memòria democràtica (1939-1976) de la Fundació Cipriano García - CCOO de Catalunya es podrà visitar al centre cívic de Sant Oleguer.


Ofrena floral en memòria del 107è aniversari del afusellament de Francesc Ferrer i Guàrdia

Un any més, el 13 d'octubre a Montjuïc, la Fundació Cipriano García i CCOO de Catalunya han participat en l'homenatge a Francesc Ferrer i Guàrdia, pedagog i fundador de l'Escola Moderna, que va ser afusellat al 1919, ara fa 107 anys.


Transparència a la Fundació Cipriano Garcia de CCOO de Catalunya

En la línia que segueix CCOO de Catalunya des de l'any 2005 per aconseguir transparència en l'ús dels recursos públics, la Fundació Cipriano Garcia de CCOO de Catalunya posa a disposició de la ciutadania algunes dades que poden ser d'interès en relació amb la seva activitat.


Homenatge a les Brigades Internacionals

Dissabte 22 d'octubre, a les 11 h, al Monument a les Brigades Internacionals (Boca Nord del Túnel de la Rovira, Barcelona), tindrà lloc un homenatge a les Brigades Internacionals, organitzat per l'Associació d'Amics de les Brigades Internacionals de Catalunya i l'Associació Catalana d'Expresos Polítics del Franquisme, amb la col·laboració del Memorial Democràtic i l'Ajuntament de Barcelona.


Manifestació pel treball digne amb drets, el 6 d'octubre a les 18 hores a Barcelona

La convocatòria sorgeix de CCOO de Catalunya conjuntament amb UGT i USOC, els tres sindicats membres de la Confederació Europea de Sindicats.


Fem nostre l'espai de La Model

La Plataforma ciutadana "Fem nostre l'espai de La Model" convoca uns actes reivindicatius per recuperar l'Espai de La Model pel barri de l'Esquerra de l'Eixample, el dies 2 i 5 d'octubre de 2016.


Exposició "Això em va passar. De tortures i d'impunitats, 1960-1978"

L'exposició "Això em va passar. De tortures i d'impunitats, 1960-1978", forma part del programa Evocacions de la ruïna i estarà al Born, CCM del 27 de setembre del 2016 al 8 de gener del 2017. L'acte d'inauguració tindrà lloc el 27 de setembre a les 19 hores.


La Red de Archivos de CCOO present en el XIII Congrés d'Història Contemporània

La Red de archivos de CCOO, a la que pertany l'Arxiu Històric de CCOO de Catalunya, ha estat present en el XIII Congrés d'Història Contemporània, que ha tingut lloc a Albacete del 21 al 23 de setembre.


La massacre d'Atocha. Una acció criminal

Acte de record de la massacre d'Atocha, amb Alejandro Ruiz-Huerta, sobrevivent dels fets que ens farà un relat i el seu significat, a la Nova Jazz Cava de Terrassa, el divendres 23 setembre a les 19 hores.


Jornades sobre la Revolució Russa del 1917

Del 24 al 27 d'octubre de 2016, es celebraran les Jornades sobre la Revolució Russa del 1917, a la UAB, en motiu de la commemoració del Centenari de la Revolució Russa. Aquestes jornades han estat organitzades pel Grup de Recerca sobre l'Època Franquista (GREF-CEFID) i la Comissió del Centenari de la Revolució Russa.


Acte d'homenatge a Salvador Allende

Homenatge en memòria de Salvador Allende. L'acte tindrà lloc el diumenge 11 de setembre, a les 10,30 h, a la plaça de Salvador Allende, al districte Horta-Guinardó de Barcelona.


CCOO reivindicarà la Catalunya social en la Diada de l'11 de setembre

Un any més, CCOO de Catalunya participarà en els actes de la Diada Nacional, el proper 11 de Setembre. I un cop més ho farà amb la UGT i les entitats que conformen la campanya “Per una Catalunya Social”, amb les quals realitzarà la tradicional ofrena floral al monument de Rafael Casanova amb la reivindicació de la Catalunya social i el dret a decidir de la ciutadania sobre el seu futur. A més, també es reclamarà l'aturada de les polítiques de retallades socials que patim a Catalunya des de fa anys.


Debat al voltant d'una carta de drets socials i laborals a Catalunya

En el marc de l'11 de Setembre, Diada Nacional de Catalunya, la Fundació Cipriano García - CCOO de Catalunya organitza un debat sobre la Carta de drets socials i laborals a Catalunya. Serà la 14a Jornada del Seminari Salvador Seguí i tindrà lloc el dijous, 8 de setembre, a les 10 hores, a la sala d'actes de la seu central de CCOO de Catalunya (Via Laietana, 16, planta baixa, de Barcelona).


Actes de commemoració del 80è aniversari de l'Olimpíada Popular

El 19 de juliol, commemorem l'Olimpíada Popular del 36 amb la celebració de diferents actes. Al matí, a l'Estadi Olímpic Lluís Companys, i, a la tarda, a la pl. de Catalunya, Portal de l'Àngel. El seu significat té a veure amb la dignitat de les persones, els valors democràtics i el respecte pels drets humans i, alhora, ha de servir per reflexionar sobre les causes i les conseqüències de l'actual situació a Europa, la crisi dels refugiats i l'augment del racisme i la xenofòbia, que té una especial incidència en el món de l'esport.


CCOO celebra els 40 anys de l'Assemblea de Barcelona

L'11 de juliol se celebra a Barcelona el 40è aniversari de l'Assemblea de Barcelona de CCOO. Un altre 11 de juliol, el del 1976, a l'Església de Sant Medir del barri barceloní de Sants, 650 delegats i delegades de CCOO de tot l'Estat es van reunir en assemblea general i van decidir constituir en sindicat el que fins en aquell moment havia estat un moviment sociopolític.


Exposició: "Els Jocs oblidats. L'Olímpiada Popular del 36"

Del 8 al 26 de juliol de 2016, al vestíbul de la seu central de CCOO de Catalunya, Via Laietana, 16, Barcelona, estarà instal·lada l'exposició: "Els Jocs oblidats. L'Olimpiada Popular del 36", amb motiu del 80è aniversari. L'acte d'inauguració tindrà lloc el divendres 8 de juliol, a les 12 hores.


Segon Congrés d'Història del PSUC: 1936-2016

Amb motiu del 80è aniversari de la fundació del Partit Socialista Unificat de Catalunya, PSUC, el Grup d'Estudis República i Democràcia (GERD) de la Universitat Autònoma de Barcelona, juntament amb l'Associació Catalana d'Investigacions Marxistes i la Fundació Nous Horitzons organitzen el Segon Congrés d'Història del PSUC els dies 6,7 i 8 d'octubre de 2016, al Museu d'Història de Catalunya, Palau de Mar, Plaça de Pau Vila, 3, 08003 Barcelona.


25a Escola d'estiu de CCOO de Catalunya

Celebrem els 25 anys d'aquest espai de formació i reflexió amb una edició que ens ofereix una mirada sobre l'accés als drets laborals i socials des del treball, sobre la relació entre ambdós i com de fràgils es troben les vides quan es degrada l'ocupació. Quines respostes estan sorgint davant la degradació de les condicions de vida i de treball? Quines podem trobar i desenvolupar plegats?


Ha mort Leopoldo Espuny, històric advocat de CCOO

Condol a família i amics.


12a edició de la UPEC: ‘Entre les places i els palaus'

Enguany se celebrarà els dies 29, 30 de juny i 1 de juliol a la Sala de Brigades Internacionals d'UGT de Catalunya (rambla Santa Mònica, 10, Barcelona)


9 de Juny, jornada de portes obertes a l'Arxiu Històric de CCOO de Catalunya

El 9 de juny, tindrà lloc una Jornada de portes obertes a l'Arxiu Històric de CCOO de Catalunya, via Laietana ,16, soterrani, Barcelona, amb motiu de la celebració del Dia Internacional dels Arxius. La visita serà guiada.


Dictadures i impunitat. Guatemala: arxius i drets humans

Amb motiu del Dia Internacional dels Arxius. La Fundació Cipriano García, la Fundació Pau i Solidaritat de CCOO de Catalunya, amb la col·laboració de Arxivers sense Fronteres, organitzen una Jornada sobre Dictadures i impunitat. Guatemala: arxius i drets humans. Es presentarà el projecte de recuperació de l' Arxivo Històrico de la Policía Nacional de Guatemala


El darrer passatge. Les últimes hores de la vida a l'exili de Walter Benjamin a Portbou

El proper dissabte 4 de juny, es farà una visita guiada a Portbou, per tal de recordar a Walter Benjamin i a totes les persones que van haver de fugir de la barbàrie. Organitza la Secretaria de Cultura i la Federació de Pensionistes i Jubilats de CCOO de Catalunya.


Presentació del llibre 'Cultura clandestina. Los intelectuales del PSUC bajo el franquismo de Giaime Pala'

El divendres, 3 de juny es presenta el llibre Cultura clandestina. Los intelectuales del PSUC bajo el franquismo, amb la intervenció dels historiadors Angel Duarte, José Luis Martín Ramos i l'autor Giaime Pala


Projecció del documental 'Corrupció: l'organisme nociu' i col·loqui

El dijous 2 de juny, a partir de les 18 hores, tindrà lloc la projecció del documental 'Corrupció: l'organisme nociu' a la sala d'actes del local de CCOO de Catalunya a Barcelona (Via Laietana, 16).


Conferència i presentació del llibre "Sindicats en la crisi de l'euro"

Conferències i presentació del llibre "Sindicats en la crisi de l'euro", de Frank Bsirske, president del sindicat Ver.di, i Klaus Busch, de la Universitat d'Osnabrück i conseller d'assumptes europeus del sindicat Ver.di. 1 de Juny, de 15.00 a 19.00, a la seu central de CCOO de Catalunya, Via Laietana, 16, Sala 11 (1er pis).


Premi Aurora Gómez a la lluita feminista en l'àmbit laboral. Ampliació termini

La Fundació Cipriano García - CCOO de Catalunya ha obert la convocatòria de la setena edició, 2016, del Premi Aurora Gómez, a la lluita feminista en l'àmbit laboral. El termini de presentació de candidatures ha estat ampliat fins el 30 de maig de 2016


Festa reivindicativa per la Model

El proper diumenge, 29 de maig, de 12 a 14 hores, a l'espai alliberat de la presó, entre els carrers Rosselló i Entença, se celebrarà una festa reivindicativa per recuperar per la ciutat l'espai que ocupa la presó Model.


Conversa sobre les Víctimes de l'exili i les fronteres (Portbou, 1939 - mar Egeu, 2016)

Conversa amb l'historiador i arxiver, Marià Hispano, i Miguel Pajares, president de la Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat, el dijous 26 de maig de 2016, a les 17,30h, al Speakers' Corner. Espai l'Assemblea


40 anys de la tancada de les dones dels treballadors de Motor Ibérica

Dissabte, 21 de maig, coincidint amb els 40 anys de la tancada de les dones dels treballadors de Motor Ibérica amb motiu de la històrica vaga d'aquesta empresa, es farà un acte reivindicatiu d'homenatge a les dones que es van tancar a l'església de Sant Andreu del Palomar. L'acte tindrà lloc a les 10.30 hores als jardins que hi ha al costat de l'església, plaça Orfila de Barcelona. Convoca l'Agrupació de Jubilats de CCOO de Nissan


Manifestació 'Els drets no se suspenen: treball digne, drets socials i democràcia real'

El diumenge 29 de maig us convoquem a la manifestació que tindrà lloc a partir de les 12 hores, a la plaça Urquinaona de Barcelona, amb lema "Els drets no se suspenen: treball digne, drets socials i democràcia real".


Exposició: La catàstrofe de les guerres. Guerra, víctimes de l'exili, …. refugiats

Del 17 de maig al 3 de juny de 2016, al vestíbul de la seu central de CCOO de Catalunya, Via Laietana, 16, Barcelona, estarà instal·lada l'exposició “La catàstrofe de les guerres. Guerra, víctimes de l'exili, …. Refugiats”. L'acte d'inauguració tindrà lloc el 19 de maig a les 17 hores.


Presentació de dos llibres sobre la Guerra Civil (1936-1939)

Presentació dels llibres de l'historiador José Luis Martín Ramos: "La rereguarda en guerra. Catalunya, 1936-1937" i "Territori capital. La Guerra Civil a Catalunya, 1937-1939"


Presentació del llibre 'Bullying: una falsa salida para los adolescentes'

A l'Speakers' Corner, iniciem el cicle Fem Pedagogia conversant amb els coautors del llibre, Francesc Vilà i Enric Roldán, sobre com abordar el "bullying" des d'un punt de vista d'acompanyament de l'adolescent en el seu trànsit


De la proporcionalitat a la paritat. 25 anys de la I Conferència d'Homes i Dones de CCOO de Catalunya

El 9 de maig de 1991 va tenir lloc la I Conferència d'homes i dones de CCOO de Catalunya. Quan fa 25 anys de la seva celebració, amb motiu de la Conferència de dones i homes. Feminitzat el sindicat, del passat 3 de març fem un repàs al paper de les dones en el sindicat


Acte de lliurament dels premis de poesia Martí i Pol i José M.ª Valverde

CCOO de Catalunya es complau a convidar-vos a l'acte de lliurament dels premis de poesia Martí i Pol, en llengua catalana, i José M.ª Valverde, en llengua castellana, que tindrà lloc el divendres 6 de maig


Mor Ramón Jurado, un dels històrics fundadors de CCOO de Catalunya

Ha mort Ramón Jurado, històric sindicalista que va participar a l'assemblea de Sant Medir on es va fundar CCOO de Catalunya i d'on va sorgir la seva tasca de formar CCOO a l'empresa ESESA del ram de l'energia. En Ramón tenia 84 anys, encara que feia anys que patia una llarga malaltia que l'ha tingut aïllat dels seus companys de lluita i treball.


18a Mostra de Cuines Obreres

El proper 5 de maig, a partir de les 18 hores, un espai de trobada per compartir els plats que portem entre tots i totes


Presentació del llibre 'Movimiento obrero y sindicalismo', de Jean Jaurès

A l'Speakers' Corner conversarem amb l'historiador Pere Gabriel i el sindicalista Juan Manuel Tapia sobre l'obra de Jean Jaurès i la vigència del seu pensament sobre el món del treball i el sindicalisme.


Maig de la Cultura i el Treball

Contra la pobresa salarial i social: treball digne i drets. Activitats culturals al voltant del 1r de Maig.


Estrena del documental "Ni doblegats ni domesticats"

El projecte de curtmetratge documental 'Ni doblegats ni domesticats', promogut per les federacions d'Indústria i Agroalimentària, ja té data d'estrena. Serà el proper divendres 29 d'abril, a les 18 hores, a la sala d'actes de CCOO de Catalunya. Un cop finalitzada la projecció, s'obrirà un col·loqui - debat.


Models sindicals. Jornada sobre el model anglosaxó

La Fundació Cipriano Garcia conjuntament amb la Secretaria d'Internacional, Migracions i Cooperació organitzen una sèrie de debats entorn als models sindicals europeus, coincidint en part amb el procés organitzat al voltant de l'Assemblea Sindical Oberta. El proper 28 d'abril de 2016, tindrà lloc la darrera jornada del cicle, que estarà dedicada al Model Anglosaxó sota el títol: La diversitat. Feblesa o fortalesa?


'E.P. Thompson. Marxisme i història social' de J.Sanz, J. Babiano, F. Erice (Eds).

Recull de les intervencions de Jornadas de debate medio siglo después. E. P. Thompson y la formación de la clase obrera en Inglaterra, celebrades a Madrid, el juny de 2013.


Mor Saturnino Bernal, històric sindicalista de CCOO del Vallès Occidental

Ahir va morir l'històric sindicalista de CCOO al Vallès Occidental, Saturnino Bernal, a l'edat de 76 anys. Referent de la lluita obrera en aquest territori, el Satur va ser responsable de CCOO a Cerdanyola del Vallès.


14 d'abril: 85è aniversari de la proclamació de la II República i homenatge a Maria Salvo

14 d'abril: 85è aniversari de la proclamació de la II República i homenatge a Maria Salvo


Exposició: 85è aniversari de la II República Espanyola

“República, memòria històrica, valors de futur”, exposició commemorativa dels 85 anys de la proclamació de la II República Espanyola. Del 14 al 21 d'abril del 2016, al vestíbul de la seu central de CCOO de Catalunya, Via Laietana, 16 (Barcelona).


La Fundació Nous Horitzons organitza l'acte públic "Rescatem Europa"

El proper dijous, 7 d'abril, a les 7 de la tarda, a la Sala d'Actes de CCOO (Via Laietana, 16. Barcelona), la Fundació Nous Horitzons organitza l'acte públic "Rescatem Europa" amb la participació de l'economista Stuard Holland, Ernest Urtasun, eurodiputat d'ICV, Ska Keller, eurodiputada dels verds alemanys, Javier Couso, eurodiputat d'IU i Marisa Matias, eurodiputada Bloco de Esquerda.


CCOO lamenta la mort de Dolors Solís, històrica activista sindical i feminista

CCOO lamenta la mort de la històrica sindicalista de CCOO i activista veïnal i feminista Dolors Solís Donat


Debat: Les 3 Xemeneies, símbol de lluita obrera al Barcelonès Nord

El proper 5 d'abril, CCOO del Barcelonès Nord ha organitzat una xerrada – debat sota el títol: Les 3 Xemeneies, símbol de lluita obrera al Barcelonès Nord. Quin és el seu futur? que proposem des de CCOO?.


Jornada de revistes sindicals: pensar, actuar, comunicar

El proper dia 16 de març de 2016 tindrà lloc la segona Jornada de revistes sindicals a la sala: Espai L'Assemblea, pis -1 de la seu central de CCOO de Catalunya, Via Laietana, 16, Barcelona.


Commemoració del 93è aniversari de l'assassinat de Salvador Seguí, el Noi del Sucre

El dijous 10 de març, es retrà un homenatge i es farà una ofrena floral al Noi del Sucre, a les 9.30 h, a l'antic carrer de la Cadena, actualment rambla del Raval.


Totes les conferències de l'Speakers' Corner

Sessions dels anys 2014 i 2015.
Agenda


MARÇ
08
2017
MAY
31
2017

Premi Aurora Gómez a la lluita feminista en l'àmbit laboral 2017

Seu nacional de CCOO de Catalunya, Via Laietana, 16
Barcelona (Barcelonès)
ABR.
21
2017
MAY
26
2017

Exposició Pere Díez Gil, 70 anys de trajectòria artística: Reivindicació i compromís

Vestíbul CCOO - Via Laietana, 16
Barcelona
ABR.
21
2017
MAY
30
2017

Maig de la Cultura i el Treball 2017


MAIG
30
2017

Presentació del fanzine CCOOMICS

Seu nacional de CCOO de Catalunya, Via Laietana, 16, soterrani
Barcelona (Barcelonès)
17.30
JUL.
05
2017
JUL
07
2017

Universitat Progressista d'Estiu de Catalunya 2017

Via Laietana, 16, Barcelona, sala d'actes
Barcelona
09.30

Pren-ne nota! 

icona document Presentació del llibre: 'Conduint per l'esquerra', de Josep M. Folch i Torres
icona document Jornades Internacionals sobre la Guerra Civil Espanyola
icona document Manifestació obrera a Terrassa
icona document Homenatge a Francesc Casares
icona document Documental: 'El cinturón rojo'
icona document Taula rodona sobre la repressió franquista i el moviment obrer a la Maquinista
icona document Jornada Arxius, Drets Humans i Transparència
icona document Jornada Genocidis del Segle XX
icona document Santuaris de l'antifranquisme
icona document Professors d'Història plantegen que els acudits sobre Carrero Blanco són part de la "memòria popular"
icona document “Pasos a la izquierda” num. 7
icona document Commemoració de l'exili republicà a La Jonquera
icona document Inauguració de la instal·lació: Je vous offre les oiseaux - Us ofereixo els ocells
icona document “IAIA Memòria Històrica”, de i amb Alba Valldaura.
icona document En moviment(s). Dones de Barcelona. 40 anys i més... 1976-2016
icona document La Barcelona franquista. Nou número de la revista 'Carrer' de la FAVB
icona document Cicle al Born: "Evocacions de la ruïna: Accions i narracions ètiques"
icona document "A voz ahogada", un homenatge a Miguel Hernández
icona document La nit dels vidres trencats
icona document Inauguració de l'exposició "Franco, Victòria, República. Impunitat i espai urbà"
icona document Les veus de les dones: Guerra Civil, franquisme i transició
icona document 9a Cursa i caminada Lluís Companys
icona document 80 anys de la guerra i la revolució a Barcelona
icona document 80 anys de la Guerra Civil. Conferència i debat
icona document 80 anys de la Guerra Civil. Concert al Palau de la Música
icona document 'Pasos a la Izquierda' núm. 5
icona document 2016 AMESDE ALS CURSOS D'ESTIU DE UCM
icona document Obriu fronteres, volem acollir!
icona document Jornada 'Històries de cine. Conquestes sindicals i drets LGTBI'
icona document Debat sobre el paper dels mitjans de comunicació públics
icona document Cultura clandestina. Los intelectuales del PSUC bajo el franquismo. De Giaime Pala
icona document "Pòsits del negre", exposició de Pere Díez Gil
icona document Almudena Grandes, a Badalona
icona document 'Pasos a la Izquierda'
icona document L'us de la guerra 80 anys després
icona document Les dones i els valors republicans, article de Rosa Sans directora de la Fundació Cipriano García
icona document Teatre: 'A voz ahogada', un homenatge a Miguel Hernández
icona document Jornada a La Maquinista: 'La legislació laboral en el nou marc polític'
icona document Documental: 'Santuaris de l'antifranquisme. Religiosos catalans que van lluitar contra la dictadura'
icona document Segon Congrés d'Història del PSUC. Modificació de dates
icona document Presentació de la novel·la d'Isabel Medina 'Olympe de Gouges. La libertad por bandera'
icona document Segon Congrés d'Història del PSUC
icona document Xerrada: 'Un monument a les dones de la Presó de les Corts'
icona document 'L'herència de l'esclavatge a Barcelona: monuments i espai públic'
icona document Conferència: 'Treballs sobre la memòria: el Memorial de l'Abolició de l'Esclavatge a Nantes'
icona document Taula rodona: 'Espai públic, gènere i memòria'
icona document Presentació del llibre: 'Franquistas contra franquistas'
icona document 20 anys del Museu d'Història de Catalunya
icona document Cicle de debats: ‘La República catalana i l'ideal federal'
icona document Exposició al MHIC: "8de38: l'arquitectura industrial de la Seat"
icona document Jornada sobre “La sostenibilitat i el medi ambient en el transport a Barcelona”
icona document "La debilidad de las lecciones de la historia: de nuevo, los refugiados"
icona document 'Els internats de la por'
icona document Presentació del manifest Pacto por una justícia de todos y todas. Bases para un cambió democrático
icona document Documental: 'Santuaris de l'antifranquisme. Religiosos catalans que van lluitar contra la dictadura'
icona document Sota les cunetes, justícia! al Barnasants
icona document "Samudaripen. Els Gitanos, un holocaust oblidat"
icona document Fundació La Maquinista - Macosa: Catalunya i Espanya després del 20D
icona document Nova revista digital: 'Pasos a la izquierda'
icona document Diàleg: Josep Ramoneda i Arcadi Oliveres
icona document El blog d'en Joan Carles Gallego: 'Confesso que he lluitat'
icona document Segon seminari de la Comissió del Centenari de la Revolució Russa
icona document Marina Rossell: 'Cançons de la Resistència'
icona document 1915-2015: Conferència de Zimerwald
icona document Segon Congrés d'Història del PSUC: 1936-2016
icona document Exposició fotogràfica: 'Maquinista i Macosa: una història industrial, urbanística, econòmica i social'
icona document Seminari: "El franquismo después de Franco (1975-2015)"
icona document Bus Memòria: de la Presó de les Corts al Camp de la Bota
icona document 'Franco 40/40: memòria i participació' i projecció de 'Cronistes de carrer'
icona document La Maquinista: jornada sobre 'Grècia i l'esquerra europea'
icona document Presentació del Llibre "Antoni Farrés. Quan els obrers van assaltar l'Ajuntament"
icona document Presentació del llibre: "Nacht und Nebel: Fotografía y testimonio"
icona document "Cultura, de què parlem?" article d'opinió de Rosa Sans, directora de la Fundació Cipriano García
icona document Homenatge a Neus Català i a les dones deportades als camps nazis
icona document 75è aniversari de l'afusellament de Lluís Companys
icona document "Franco 40/40: el franquisme en quarantena"
icona document II Congrés de treball, economia i societat
icona document VII Fòrum de diàleg Memorial Mauthausen
icona document II Congrés d'Història del PSUC
icona document Neix Feminisme Crític
icona document Curs 2015 a El Escorial: Víctimas y derechos. Dimensión externa y el eco de la lucha por la memoria histórica
icona document Crisi i democràcia: el neoliberalisme o la vida. Article d'opinió de Montse Delgado
icona document Documental 'Punto final'
icona document Documental “Corrupción, el organismo nocivo”
icona document Presentació de 'Un reportero en la montaña mágica', de Andy Robinson
icona document “VERDADES HEREDADAS”: el terror fascista en Galicia
icona document Exposició de fotografies: 'Gent de port. Barcelona 1980'
icona document Publicació del llibre "La Maquinista Terrestre y Marítima. Poder y libertades. Movimiento obrero 1931-1956"
icona document ¿Garantizar una vida digna a toda la población?
icona document 'Avi, et trauré d'aquí'
icona document Acte d'homenatge als afusellats pel franquisme al Fossar de la Pedrera
icona document Jordi Solé Tura: Pensament i compromís polític (1956-1983)
icona document Exposició La infància del PSUC (1936-1939)
icona document PRESENTACIÓ de la sèrie monogràfica: "El Cànem, de fàbrica dels Godó a presó de Franco", de Jaume Busqué i Lluís Bursó
icona document Acte 'Recordant Paco Fernández Buey'
icona document Pre-estrena del documental "Generació Pegaso"
icona document Jornada: 'Cinc anys de vigència de la Llei de la Memòria Històrica'
icona document Jornada d'anàlisi de l'avantprojecte de la LOMCE: 'On volen portar l'educació? Més qualitat o més desigualtat?'
icona document Creació de la Società Italiana di Storia del Lavoro
icona document La riada de Franco, escrit per Ferran Sales Aige i Lluís Sales Favà, sobre les inundacions del Vallès.
icona document La Presó Invisible. Jornades sobre la Presó de dones de Les Corts (1936-1955)
icona document Joan Coscubiela: Dels "fracassats" i els "triomfòcrates"
icona document Joan Coscubiela: "La Catalunya de Simón Rosado"
icona document Joan Coscubiela: "Sindicalisme i democràcia"
icona document Joan Coscubiela: "Zapatero i el so del ball de la yenka"
icona document Joan Coscubiela: "Una reforma laboral global"
icona document El feminisme al PSUC.Els anys setanta i vuitanta del segle XX
icona document Joan Coscubiela: 'És la reforma laboral la solució?'
icona document Ha sortit la revista 'Arch-e' dedicada a ''Los archivos del mundo del trabajo''
icona document ¿Jubilarse a los 67? Article d'opinió de Joan Coscubiela
icona document Dones de Tabacalera, uns temps i uns espais de memòria
icona document Fabra i Coats, una experiència museogràfica innovadora
icona document Per primera vegada s'introdueix una clàusula de protecció del patrimoni industrial en les negociacions d'un conveni col·lectiu


© CCOO de Catalunya | Avís legal

Aquesta pàgina compleix els estàndards del World Wide Web Consortium (W3C) i és accessible per a persones discapacitades.

Codi XHTML 1.0 Transitional vàlid! CSS Vàlid! Nivell A de les Directrius d'Accessibilitat per al Contingut Web 1.0 del W3C-WAI